Kutyások, figyelem!

  •  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzata, az Állatmentő Liga és a Rex Alapítvány kutyapiszok-mentesítési akcióra hív mindenkit április 6-án, szombaton 10 órától a Semsey parkba.

Az önkéntesek a kutyafuttatót és környékét tisztítják meg az ott felejtett kutyaürüléktől, április 8-án hétfőtől pedig elindul az önkormányzat „Nem Nagy Dolog!” nevet viselő kampánya. Utóbbi célja a figyelemfelkeltés és a szemléletváltás.

Rádi Attila a kezdeményezésről adott interjúban azt mondta: felkérik a kutyatulajdonosokat, hogy csatlakozzanak az önkormányzat kezdeményezéséhez, vállalják, hogy felszedik a piszkot kedvencük után. 

– Tájékoztatni fogjuk őket, hogy milyen egészségügyi kockázatot jelent az utcán hátrahagyott kutyapiszok. Április 8-tól Újpest-szerte állatorvosoknál, kutyakozmetikusoknál, állateledel-boltokban elérhetők lesznek azok a regisztrációs kártyák, amelyeknek kitöltésével és leadásával ingyenes kutyapiszokzacskó-készletet igényelhet minden újpesti kutyatulajdonos. Ezzel egy időben az interneten elektronikusan is találnak kitölthető űrlapot. A honlap nemcsak a kutyások számára tartalmaz hasznos információkat, de minden, a téma iránt érdeklődő újpesti rákattinthat, hiszen amellett, hogy üzenhetnek nekünk, javaslatokat tehetnek kutyafuttatók építésére, új kutyaszemetesek helyszíneire, valamint friss információkat kaphatnak a kampány lépéseiről – mondta az alpolgármester.

A kutyásokra a kampány után is odafigyel az önkormányzat, a 2013–2014-es tervekben szerepel:

3000 db kutyapiszokgyűjtő szett kiosztása az újpesti kutyatulajdonosok között;

100 db új kutyapiszokgyűjtő kihelyezése;

A Szilas parkban Újpest első szabad kutyafuttatójának létrehozása több mint 6000 négyzetméteren;

további új kutyafuttatók építése;

közösségi terek, parkok takarítása civil szervezetek bevonásával.