Kütyüőrület a 2014-es CES kiállításon.

  •  
  •  
  •  

Az új fejlesztésű televíziók, a legfrissebb okostelefonok, és táblagépek mellett a Las Vegas-i technikai expo minden évben tartogat hajmeresztő, vagy csak meglepő újdonságokat. Ezekből szemezgettünk.

Csön(g) Csön(g) Gyűrű
Az okosgyűrű nemcsak jól néz ki, de azonnal megjeleníti a mobil különböző üzeneteit… az ujjunkon.

Avegant Glyph: fejhallgató és monitor
Az Avegant Glyph fantázianevű terméket nem csak fejhallgatóként használhatjuk, ahogy azt első pillantásra feltételeznénk, de VR (Virtual Reality=Virtuális valóság) szemüvegként is. Sőt, +2 és -8 dioptria között gyengénlátók számára is használható. Akkumulátora sajnos mindössze 3 órácskát bír. A képet HDMI vagy MHL kapcsolaton keresztül képes tárolni. A CES-en bemutatott prototípus sorozatgyártása előtt az Avegant  még január végén bemutató kampányt indít. Számíthatunk rá, hogy találkozunk még vele a hírekben. A fejmozgás követésére képes szemüveg egyébként várhatóan ősszel kerül a boltokba, 500 dollár körüli darabáron.

Eyelock Myris: Írisz-Scanner a zsebben
Ha a képen látható szerkentyű elterjedtté válik, vége a jelszavak megjegyzése körüli szenvedésnek. A gyártó immár több éves tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, és úgy döntött, az idén az otthon felhasználók felé fordul és fejlesztéseiben rájuk fókuszál. Ha minden jól megy, a jövőben bármilyen felületen elegendő lesz, ha ebbe a korai webkamerákhoz hasonlatos szkennerbe pillantunk, és az ujjlenyomathoz hasonlóan egyedi íriszünk alapján már azonosít is a számítógép. Nem is drágán: 200-300 dollárért.

Dreamworks Dreamtab: Tablet gyerekeknek
A DreamWorks számos animációs film után, ezúttal egy Android alapú tablettel kívánja szórakoztatni a legkisebbeket. A technikai részletek még nem ismertek, de az előzetes hírek szerint a táblagép 300 dollár alatti áron lesz majd kapható a szükséges kiegészítőkkel (fejhallgató, védőtok). A DreamWorks természetesen a saját tartalmainak megjelenítésére és népszerűsítésére szánja a kütyüt, amelyből egy 12 hüvelykes verziót is terveznek.