Labdarúgó emléktornát szerveznek

  •  
  •  
  •  

Az újpesti Ugró Gyula soron lévő, épp harminc éves általános iskola 1993 óta viseli a tragikus sorsú labdarúgó nevét. Életútját az intézményben tabló hirdeti.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

– Korábbi testnevelés tagozatos általános iskolaként sok szép eredményt értek el diákjaink, ezért is választottunk névadóként sportolót. A jelenleg ökoiskolaként működő intézményben továbbra is kiemelt figyelem övezi a sportot. Szűcs Sándor újpesti válogatott labdarúgó mindenképpen példaképként állítható a gyerekek elé – mondja Lévai András, az iskola igazgatója. –Tragikusan rövid élet jutott neki, mindössze 30 évet élt. Születésnapjára, november 23-ára emlékműsort állítanak össze a mindenkori hetedikesek, és emlékezünk rá halálának június 4-i évfordulóján is. Dániában élő fia rendszeres látogatónk, a segítségével készült a sportoló pályafutását felidéző tablónk is. Szűcs Sándort mások is példaképül választották, híresek a tiszteletére évről-évre megrendezett labdarúgó emléktornák. A jubileumi tanévünk második félévében mi is labdarúgó emléktorna meghirdetésével emlékezünk rá.

B.K.


Színdarab készült róla

Október 20-án mutatja be az Újpest Színház a Szűcs Sándor életéről, és tragikus haláláról szóló darabot, amelyet Dózsa László rendez. Pozsgai Zsolt Halálcsel című színművének bemutatóját az 56-os forradalom közelgő évfordulója tiszteletére időzítették erre az időpontra.

 

 

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}