Lakástűz volt Újpesten

  •  
  •  
  •  

Egy nő súlyosan megégett, négyen pedig füstmérgezést szenvedtek, amikor kigyulladt egy IV. kerületi lakás vasárnap reggel.

Egy 50 év körüli nő szenvedett súlyos égési sérüléseket, amikor kigyulladt a lakása az újpesti Szigeti József utcában vasárnap reggel. A tüzet eloltották, az épületben négyen szenvedtek füstmérgezést, a tűzoltók összesen 50 embert hoztak ki mentőálarcban a füsttel telített házból.

A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője kiemelte, hogy a tűzoltóság doktorszolgálata is nélkülözhetetlen volt, mert a műszerük segítségével tudták meghatározni, hogy a sérültek súlyos füstmérgezést szenvedtek.

A helyszinre érkezett Wintermantel Zsolt polgármester, aki személyesen tájékozódott a helyzetről.

Az Újpesti Vagyonőr Kft és a Közterület Felügyelet munkatársai biztositották a helyszint.

A lépcsőház tűz által érintett részén kikapcsolták a gázt és az áramot, a lépcsőházat pedig nagy teljesítményű ventillátorral szellőztették át, a tűz okát még vizsgálják.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatai szerint a tűzben egy lakás kiégett, kettőben pedig szerkezeti sérülések történtek, de nem lakhatatlanok. A sérülések mértékének megállapítására, illetve a lakhatóság felmérésére statikus szakembert hívtak a helyszínre – írja az index.hu.

A kiégett lakás lakóinak elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodik. A többi lakó a ház kiszellőztetése után visszatérhetett az otthonába.

(fotó:langlovagok.hu)