Lakossági elektromos és elektronikai hulladék gyűjtés!

 •  
 •  
 •  

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az Elektro-Waste Nonprofit Közhasznú Kft.,
Budapest Főváros IV. Kerület Újpest Önkormányzatá
val kötött megállapodása alapján
2011. október 15-én szombaton 9-12 óra között
az alábbi helyszíneken elektronikai hulladék gyűjtést szervez:

 1. Laborfalvy Róza utca – Hídláb utca sarkán, parkolóban
 2. Baross u. végén, Ugró Gyula sornál, parkolóban
 3. Külső-Szilágyi út 46., SPAR (régi Plus) élelmiszer diszkont előtt, parkolóban
 4. Berda József u. 30-as és 36-os tömb között, parkolóban

A fenti helyszíneken az Elektro-Waste munkatársai térítésmentesen átveszik Önöktől a háztartásukba keletkező elektronikai hulladékot.
Elektronikai hulladéknak minősül:

 • háztartási nagygépek (pl. hűtő, fagyasztó, mosógép, mikrohullámú sütő, ventilátor stb.)
 • háztartási kisgépek (pl. konyhai kisgépek, porszívó, villanyborotva, falióra stb.)
 • információs berendezések: (pl. számítógép és tartozékai, mobiltelefon stb.)
 • szórakoztató elektronika: (pl. TV, magnó, kamera, fényképezőgép, erősítő, elektronikus hangszerek stb.)
 • továbbá barkácsgépek, elektromos játékok stb.

Kérjük, hogy az elektronikai hulladék gyűjtés során egyéb veszélyes hulladékot ne hozzanak, mert azokat nem áll módunkban átvenni. Tehát NE hozzanak akkumulátort, festéket, olajat és egyéb veszélyes hulladékot!

“Házhoz megyünk” akció:
Ez a lehetőség minden olyan IV. kerületi lakos számára térítésmentesen igénybe vehető, aki nem tudja megoldani az elektronikai hulladék elszállítását, de szeretne megszabadulni nagyméretű, berendezésektől (pl.: mosógép, hűtőszekrény, tv, számítógép, tűzhely, stb.). Ezen szolgáltatás igénybevételének egyetlen feltétele, hogy legalább 100 kg hulladékmennyiség kerüljön elszállításra. Ez a mennyiség kb. 3 db nagyméretű műszaki tárgynak (pl.: hűtő, mosógép, tv) felel meg.
Az igények bejelentését a 373-0491-es telefonszámon várjuk 2011. október 10-14. között 9-16 óráig.

A bejelentést követően, a helyszín begyűjtési programba illesztése után telefonon visszahívjuk Önt az elszállítás időpontjának pontosítása céljából!
A “Házhoz megyünk” akció időpontja ugyanúgy 2011. október 15. (szombat).
Kérjük, hogy a hulladékká vált elektronikai berendezéseket ne tegyék ki az utcára (lehetőséget adva ezzel illetéktelen személyeknek a rongálásra), hanem várják meg a gyűjtőjárművek érkezését! Munkatársaink szükség esetén segítenek a berendezések rakodásában.

Az elektronikai hulladék gyűjtés célja:
Rendeltetésszerű használat mellett az elektronikai berendezések nem jelentenek veszélyt a környezetre, viszont a “kukába kerülve”, a kommunális hulladékkal együtt kezelve a bennük található, addig kötött állapotban lévő veszélyes anyagok a csapadékvíz hatására kimosódhatnak, vagy égetés során a levegőbe juthatnak.
Az elektronikai hulladék – nem megfelelő kezelés esetén – veszélyezteti a környezetünket és az emberi egészséget! Ezért is fontos elkülönítve gyűjteni ezt a hulladékfajtát.
Az összegyűjtött elektronikai hulladék az Elektro-Waste Nonprofit Közhasznú Kft. rendszerébe kerül hasznosításra és ártalmatlanításra, a környezetvédelmi előírásnak megfelelően. A begyűjtött hulladékot az erre a tevékenységre szakosodott bontók kezelik, ahol válogatás után részegységeire bontják a berendezéseket. A hasznosítható anyagok másodnyersanyagként visszakerülnek a gyártási folyamatokba.

Újpest, 2011. szeptember 23.