Lakossági elektromos- és elektronikaihulladék-gyűjtés!

  •  
  •  
  •  

Tisztelt Lakosság! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az Elektro-Waste Nonprofi t Közhasznú Kft., Budapest Főváros IV. Kerület Újpest Önkormányzatával kötött megállapodása alapján 2013. június 1-jén, szombaton 9-12 óra között az alábbi helyszíneken elektronikaihulladék-gyűjtést szervez:

1. Káposztásmegyer I.: Külső- Szilágyi út 46., 76561/211 hrsz., SPAR (régi Plus) élelmiszerdiszkont előtti közterületi parkolóban, szelektív sziget mellett; 

2. Árpád út 149–151. sz. ingatlan melletti közterületi parkolóban, 71182/17 hrsz., szelektív sziget mellett, uszodával szemben; 

3. Irányi D. u. 1., 74325/3 hrsz. ingatlan – „kispiac” – területén (Megyeri út–Irányi D. u. sarok); 

4. Berda József u. 30-as és 36-os tömb között, közterületi parkolóban, 70581/1 hrsz., szelektív sziget mellett. 

A fenti helyszíneken az Elektro- Waste munkatársai térítésmentesen átveszik Önöktől a háztartásukban keletkező elektronikai hulladékot. ELEKTRONIKAI HULLADÉKNAK MINŐSÜL: • háztartási nagygépek (pl. hűtő, fagyasztó, mosógép, mikrohullámú süt  ventilátor stb.);

• háztartási kisgépek (pl. konyhai kisgépek, porszívó, villanyborotva, falióra stb.);

• információs berendezések (pl. számítógép és tartozékai, mobiltelefon stb.);

• szórakoztatóelektronika: (pl. tv, magnó, kamera, fényképezőgép, erősítő, elektronikus hangszerek stb.);

• továbbá barkácsgépek, elektromos játékok stb. 

Kérjük, hogy az elektronikaihulladék-gyűjtés során egyéb veszélyes hulladékot ne hozzanak, mert azokat nem áll módunkban átvenni.

Tehát ne hozzanak akkumulátort, festéket, olajat és egyéb veszélyes hulladékot!

„Házhoz megyünk” akció:

Ez a lehetőség minden olyan IV. kerületi lakos számára térítésmentesen igénybe vehető, aki nem tudja megoldani az elektronikai hulladék elszállítását, de szeretne megszabadulni nagyméretű berendezésektől (pl.: mosógép, hűtőszekrény, tv, számítógép, tűzhely stb.). Ezen szolgáltatás igénybevételének egyetlen feltétele, hogy legalább 100 kg hulladékmennyiség kerüljön elszállításra. Ez a mennyiség kb. 3 db nagyméretű műszaki tárgynak (pl.: hűtő, mosógép, tv) felel meg.

Az igények bejelentését a 373-0491-es telefonszámon várjuk 2013. május 27–31. között 9-től 16 óráig. A bejelentést követően, a helyszín begyűjtési programba illesztése után

telefonon visszahívjuk Önt az elszállítás időpontjának pontosítása céljából!

A „Házhoz megyünk” akció időpontja ugyanúgy 2013. június 1. (szombat).

Kérjük, hogy a hulladékká vált elektronikai berendezéseket ne tegyék ki az utcára (lehetőséget adva ezzel illetéktelen személyeknek a rongálásra), hanem várják meg a gyűjtőjárművek érkezését! Munkatársaink szükség esetén segítenek a berendezések rakodásában. 

Az elektronikaihulladék-gyűjtés célja:

Rendeltetésszerű használat mellett az elektronikai berendezések nem jelentenek veszélyt a környezetre, viszont a „kukába kerülve”, a kommunális hulladékkal együtt kezelve a bennük található, addig kötött állapotban lévő veszélyes anyagok a csapadékvíz hatására kimosódhatnak, vagy égetés során a levegőbe juthatnak. Az elektronikai hulladék – nem megfelelő kezelés esetén – veszélyezteti a környezetünket és az emberi egészséget! Ezért is fontos elkülönítve gyűjteni ezt a hulladékfajtát. Az összegyűjtött elektronikai hulladék az Elektro-Waste Nonprofit Közhasznú Kft. rendszerébe kerül hasznosításra és ártalmatlanításra, a környezetvédelmi előírásnak megfelelően.

A begyűjtött hulladékot az erre a tevékenységre szakosodott bontók kezelik, ahol válogatás után részegységeire bontják a berendezéseket. A hasznosítható anyagok másodnyersanyagként visszakerülnek a gyártási folyamatokba.

Tegyünk együtt az élhetőbb környezetért!