Lakossági tájékoztatás az országgyűlési egyéni választókerületek határainak módosulásáról

  •  
  •  
  •  

Az országgyűlési képviselők választásáról szóló 2011. évi CCIII. törvény alapján 2014-ben Budapest területén a korábbi 32 helyett 18 egyéni országgyűlési képviselőt választhatnak a választópolgárok. Ez a változás a Újpest területén korábban kialakított a Budapest 05. és a Budapest 06. számú országgyűlési egyéni választókerületek érintik.

Az újpesti választópolgárok, akik eddig a Budapest IV. kerületi székhelyű – régi 05. és 06. számú országgyűlési egyéni választókerülethez tartoztak – a 2014. évi országgyűlési választás során Budapest 11. számú és Budapest 12. számú országgyűlési egyéni választókerületben szavazhatnak.

VÁLTOZÁS!
Budapest 12. számú országgyűlési egyéni választókerülethez tartozik részben Budapest IV. kerület egy részre és Budapest XV. kerület.
A Budapest 12. számú országgyűlési egyéni választókerülethez tartozó újpesti területrész határa a következő:
A Budapest-Vác vasútvonal és az Elem utca kereszteződésétől az Elem utca páros házszámozású oldalán a Rózsa utcáig, a Rózsa utca páratlan házszámozású oldalán haladva a Görgey Artúr útig, a Görgey Artúr út páratlan házszámozású oldalán a 72998 hrsz.-ú – jelenleg Szilágyi utca – közterület határáig, onnan déli irányban a Budapest-Vác vasútvonal mentén végig haladva a kiindulási pontig körbezárt terület.

Budapest 12. számú országgyűlési egyéni választókerület székhelye. Budapest XV. kerület

Budapest 11. számú országgyűlési egyéni választókerület székhelye. Budapest IV. kerület

Fontos, hogy a fent hivatkozott választókerületi beosztás a 2014. évi országgyűlési képviselők választásának napjára szól.  Újpest közigazgatási határa nem módosul.

Budapest, 2014. január 28.

Dr. Tahon Róbert
Jegyző
HVI vezető