Lakossági tájékoztató

  •  
  •  
  •  

A Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata tájékoztatja a lakosokat, hogy a kerületben kiépült a Katasztrófavédelem által működtetett Monitoring és Lakossági Riasztó (továbbiakban MoLaRi) rendszer.

A MoLaRi rendszer fő feladata a lakosság ipari balesetek esetén történő riasztása, illetve a követendő magatartási szabályokról való tájékoztatása. Annak érdekében, hogy a lakosság riasztása, tájékoztatása megfelelően megtörténhessen, a rendszer részét képező szirénákat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatói intézkedésének megfelelően a kerületünkben (tesztelni) ellenőrizni kell.

Műszaki átadás-átvétel kapcsán 1046 Budapest, Erkel Gyula utca 26. szám alatti ingatlanra szerelt MOLARI szirénán 2015. szeptember 23-n és 24-n (szerda, csütörtök) 9.00-16.00 óra között akusztikus próbát hajtanak végre.

A hangnyomás mérést szükséges elvégezni, annak érdekében, hogy az életvitelszerű tartózkodásra szánt helyiségekben nem haladhatja e meg a hangnyomás az egészségügyi határértéket.

A szirénára az „AKUSZTIKUS PRÓBA2 tárolt szöveg kerül kiadásra hangos megszólaltatással, vélhetően több alkalommal.

Bővebb információt a kerület közbiztonsági referensétől vagy annak ügyintézőjétől kaphatnak a 231-3162 telefonszámon.