„Lámpások” délutánja

  •  
  •  
  •  

Harmadik klubdélutánját tartotta február első hétfőjén a Közösség Lámpásai elnevezésű projekt alapján a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete.

Az Ady Endre Művelődési Házban megtartott találkozó alkalmat adott a megjelenteknek, hogy kötetlen beszélgetés formájában megismerhessék egymást, lévén, hogy újabb érdeklődők csatlakoztak hozzájuk.

Az összejövetel informatív részében Hladony Sándor önkormányzati képviselő nyújtott széles körű információt a szociális helyzet vagy fogyatékosság kapcsán megpályázható és igénybe vehető juttatásokról és lehetőségekről, amelyek között mindenki talált számára hasznosat.

 Ahogyan korábban megírtuk, az uniós támogatással zajló projekt helyszínéül azért választották Újpestet, mert a városban sok látássérült él. Az egyesület kapcsolati hálója növekszik, többek között az Újpesten található szemészeti szakrendelés orvosaival, háziorvosokkal, önkormányzati képviselőkkel, civilszervezetekkel és egyesületekkel vették fel a kapcsolatot annak érdekében, hogy az itt élő vakokat, gyengén látókat vagy más fogyatékossággal élőket önsegítő közösségbe hívják, ahol tartalmasan tölthetik el szabadidejüket. A következő klubdélután március 3-án lesz.

MOA