Látlelet az utakról

  •  
  •  
  •  

2008-ban több állami, fővárosi, és újpesti közlekedésfejlesztési beruházás valósult meg Újpesten. Dr. Trippon Norbert alpolgármester úgy véli: az elért eredményekről elsőkézből azoknak kell értesülniük, akikért mindez történik.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-style-parent:””;
font-size:11.0pt;”Calibri”,”sans-serif”;
mso-fareast-“Times New Roman”;
mso-bidi-“Times New Roman”;}

-2008. szeptember 30-án átadták a Megyeri hidat. A hídátadás milyen forgalmi változásokat generált Újpest közlekedésében?

-Újpest Önkormányzata számolt a híd átadásából adódó forgalmi terheléssel,ezért szorgalmazta többek között a Váci út korszerűsítését, a Fóti út és Szilas patak közötti szakaszon a második útpálya kiépítését, és ez által a forgalom zavartalanabbelvezetését. Arról azonban, hogy az egyes útszakaszok forgalma konkrétan miként változott december közepén állnak majd rendelkezésre értékelhető adatok, jelenleg még folyik a forgalomfelvétel és a forgalomszámlálás.

 

-A Főváros beruházásában milyen útfelújításokra került sor az idei évben?

A Fővárosi Önkormányzat által tavaly elfogadott hároméves útfelújítási program keretében megújult a Baross utca és a Szent Imre utca egy-egy szakasza illetve a Megyeri hídhoz kapcsolódóan a Váci út kiszélesítése is megtörtént. Folyamatosan szorgalmazzuk továbbá a Görgey Artúr utca átépítését, valamint a Külső Szilágyi út felújítását.

 

-2008-ban az Újpesti Önkormányzat nevéhez milyen útfelújítások köthetők?

A Szabadkai utca teljes útpálya és járda felújítása befejeződött, míg a Deák Ferenc utca teljes útpálya és járda felújítása folyamatban van, mindezek költsége nagyságrendileg 66 millió forint.  A Sporttelep utcai és a Temesvári utcai járdák szintén megújultak.

 

-Milyen jelentősebb egyéb közlekedésfejlesztések történtek még az idei évben?

-A gyorshajtásokból adódó balestek számának csökkentése érdekében a Tél utcában két darab sebességmérő kijelzőt telepítettünk ki. A Pozsonyi úti töltőállomásnál található gyalogos átkelőhelynél már jelzőlámpás szabályozás segíti a gyalogosok biztonságos közlekedését. A Rózsa utca 36. szám alatt és a Tél utca 14. szám alatt 30-30 férőhelyes gyephézagos burkolású parkolót alakítottunk ki.

Jelenleg a kivitelezés tervezési és engedélyeztetési fázisában tart az Erdősor – Sporttelep utcai körforgalom, a Farkaserdő – Óceánárok utcai körforgalom, a Homoktövis utca – Külső Szilágyi úti körforgalom. A Fóti úttól északra lévő terület TEMPO 30 korlátozott sebességű övezet kijelölése szintén folyamatban van.