Lázár Bence a legjobb 21 év alatti futballista

  •  
  •  
  •  

Két komoly szakmai elismerést is kapott Lázár Bence. A Hivatalos Labdarúgók Szervezetének szavazásán a legjobb 21 éven aluli játékosnak választották az NB I-es és NB II-es játékosok, illetve edzők. Nem sokkal később Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozta azt a tavaszi szezonban 13 meccsen nyolc gól szerzett támadónkról egy sajtótájékoztatón, hogy „kopogtat a nagy válogatott kapuján”.

– Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a játékosok és az edzők értékelték a teljesítményemet, és engem láttak a legjobb huszonegy éven aluli játékosnak – mondta Lázár. – Óriási élmény volt, hogy egy olyan futballistától vehettem át a díjat, mint Gera Zoltán. Komoly súlya van ennek a szakmai sikernek, és visszajelzés, hogy jó úton haladok. Inspirál, hogy az edzők és a játékosok is elismernek, és megerősít a céljaimban. Egyelőre rövid és középtávon az Újpestben kell bizonyítanom, és nem is tervezek semmiféle váltást.

– Jövő nyáron jár le a szerződése. Már tudja, hol folytatja?
– A klub már jelezte is, hogy szeretne hosszabbítani, és ugyanezt szeretném én is. Nagy elismerés számomra, hogy fél éve még az NB I-es csapatban is általában csere voltam, most pedig meghosszabbítanák a szerződésemet. Úgy tervezem, hogy az Újpestben folytatom. Magyarországon belül nem is szeretnék máshová igazolni, ahhoz pedig éretlennek érzem magam, hogy külföldre szerződjek. Sokat kell még fejlődnöm, erősödnöm.

– Egervári Sándor, a magyar válogatott kapitánya is dicsérettel illetett.
– Óriási elismerést jelentenek nekem a kapitány szavai, hiszen az U21-es keretbe is csak nemrég kerültem be. Remélem, hogy a közeljövőben sikerül olyan formát nyújtanom, hogy tagja lehessek a nagy válogatottnak. Gyermekkori álmom válna valóra, ha pályára léphetnék a felnőtt válogatottban.

(ujpest.hu/gg)