Lázár Bence optimistán tekint a jövőbe

  •  
  •  
  •  

Az elmúlt hetekben nem láthatta a pályán Lázár Bencét az újpesti publikum, mert a labdarúgónkat megműtötték. A csatár hosszas gondolkodás után úgy döntött, hogy kés alá fekszik és megműtteti egy régóta húzódó sérülését.

– Szerettem volna elkerülni az operációt, ennek érdekében az elmúlt időszakban mindent elkövettem – kezdte Lázár.– Az összes alternatív gyógymódot kipróbáltam, Angliában és Belgiumban is kezeltettem magam, de be kellett látnom: muszáj vállalnom az operációt. Minden energiámat felőrölte a probléma, zavart a felkészülésben, ráadásul éreztem, hogy nem tudom kihozni magamból a legjobbat.
 Amikor Varga Péter Pál újra megvizsgálta, akkor döntött a támadó az MRI-vizsgálat és röntgenfelvétel után, hogy megműtteti magát. A felvételek ugyanis ismét kimutatták, hogy a csigolyák között az egyik porckorong elhalt.

– Szüleimmel és a hozzám közel állókkal úgy határoztunk, megcsináltatom a műtétet. Egervári Sándor és Egervári Gábor jóvoltából soron kívül fogadott dr. Szöllősi Balázs, aki május másodikán, szerdán kivette a sérült részt, és behelyezte a stabilizáló porcot, amit két csavarral rögzített. A háromórás beavatkozás másnapján már fel is ültem, pénteken pedig járkáltam is. Hétfőn mehettem haza, azóta pedig napi egy órát gyógytornázom, és természetesen vigyázok minden mozdulattal – emelni nem emelhetek, és a terheléstől is óvnom kell magam.

A felépülés jól halad, de nem szabad siettetni. Lázár Bence május huszonkettedikén megy varratszedésre, majd hat hét múlva újabb kontrollra várják.
– A főorvos úr azt mondta, amennyiben minden jól alakul, az operáció után három hónappal elkezdhetem a könnyített mozgást, a kocogást. Ez azt jelenti, hogy az őszi szezon második felében játékra jelentkezhetek.

 Bence az ujpestfc.hu-nak elmondta, az elmúlt hetekben sok újpesti szurkoló kérdezősködött hogyléte felől, ez pedig hatalmas erőt adott neki, mert érzi, a sorsa érdekli a drukkereket.

 – Nem titok, nehéz átvészelni ezeket a heteket, hiszen a futballista mégiscsak a pályán érzi a legjobban magát. De, optimista vagyok, és hiszem, amikor felépülök, és újra egészségesen, léphetek pályára, visszatérek arra az útra, amit újpesti pályafutásom első időszakában jártam.

ujpestfc.hu/gg