Lazuljunk az erkélyen!

  •  
  •  
  •  

Harminc fok. Vagy inkább negyven. A kettő között, mindegy melyik, nem mindegy. Vártuk, de megsülünk, mennénk, maradnánk, nehéz a levegő, ragyog az ég. Minden jó ilyenkor, a lelkünk szárnyal. A test kevésbé. Nem kell erőlködni! Lazulni jó.

Szemben a magas szomszéd kihúzott egy függőágyat, abban hever és nézelődik. Alatta a pocakos férfi kisrádiót hallgat, a felesége meg óránként hozza a frissítőt. A gyerekek a tízemeletes aljában rohangálnak, rajtuk még nem fog a meleg. Van, aki minden este felmossa a teraszt, árad a friss virágillat, hűsíti a betont. Sok erkélyen meg fűszernövények sorakoznak. Menta, minden mennyiségben. Menta, gyömbér, citrom, szóda, más nem is kell egy jó nyári italhoz! Vagy mégis. Rengeteg gyümölcs. Dietetikusunk, Lettner Annamária a következő tippet adta múltkor a természetes koktélok elkészítéséhez:

A legegészségesebb, ha nyersen fogyasztjuk a gyümölcsöket. Legegyszerűbb módja, ha turmixba tesszük a gyümölcsöt, és kevés tejjel, kefírrel, vízzel összeturmixoljuk, és készen van a vitamindús, laktató koktél. Ízesíthetjük fahéjjal, az édes gyümölcsöket lime, vagy citrom lével. Készíthetjük két féle gyümölcsből is. Díszíthetjük a tetejét egész, vagy nagyobb darab gyümölccsel. Ne tegyünk bele cukrot!