Leállt a kétéltű busz Budapesten, tűzoltók mentették az utasokat

  •  
  •  
  •  

Kedden este 10 óra körül motorhiba miatt ki kellett menteni a RiverRide városnéző buszát a Dunáról, az utasokat a tűzoltóság mentette ki – írta a Turizmus Online turisztikai portál. A hírt a hvg.hu-nak a járművet üzemeltető cég ügyvezetője is megerősítette.

A busz motorja a Parlament és az Akadémia között állhatott le, a fedélzetén szemtanúk szerint mintegy 30 utas tartózkodhatott – írja a Turizmus Online. A RiverRide segítségére egy turistahajó sietett, mintegy félórával a busz motorjának leállta után az akcióhoz csatlakozott a tűzoltóság hajója is, az utasokat is a tűzoltóság mentette ki – tette hozzá a portál.
A kétéltű busz motorja és hajtóműve között tört el egy “elfáradt” alkatrész, a hibát észlelve “a számítógép leállította a motort” – mondta a hvg.hu-nak a járművet üzemeltető cég ügyvezetője, Galla Gábor.

A buszon egy 27 fős német csoport utazott, közöttük nem tört ki pánik, senki sem sérült meg, sőt, az ügyevezető szerint még meg is tapsolták a mentőakció résztvevőit és borravalót is adtak, amikor a partra értek. A tűzoltóságot a jármű egyik dolgozója hívta ki, ők vontatták a RiverRide buszát a rámpához.

A busz jelenleg szervízben van – tette hozzá Galla, aki szerint nem lehetett előrelátni a meghibásodást, és ahogy a közúti buszoknál és a dunai hajóknál előfordul hasonló hiba, úgy ez a kétéltű járművel is megtörténhet. Hozzátette, a személyzet tagjait korábban felkészítették az esetleges meghibásodások okozta helyzetek megfelelő kezelésére.