Lebukott: neten hirdette a munkahelyéről lopott dolgokat

  •  
  •  
  •  

Elfogták az újpesti rendőrök azt a férfit, aki a munkahelyéről lopott eszközöket az interneten akarta értékesíteni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitánysága lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást – szabadlábon hagyása mellett – H. Dávid Péter 38 éves budapesti lakos ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi egy Ezred utcai (Budapest, IV. kerület) cégnél dolgozott raktárosként. H. Dávid Péter 2013 szeptemberében és decemberében különböző hang- és fénytechnikai eszközöket lopott el a raktárból, majd ezeket álnéven regisztrálva az interneten akarta értékesíteni.

A rendőrség nyomozói beazonosították a férfit, majd pedig 2014. február 6-án 11 óra körüli időben Budapest, VIII. kerületi tartózkodási helyén elfogták. H. Dávid Péter lakásán tartott házkutatáskor a rendőrök megtalálták a cég által Magyarországon egyedüliként forgalmazott nagy értékű eszközöket. Lámpákat, speciális bakelit lemez lejátszó fejeket, kapcsolókat, LED-es világító berendezéseket, spotlámpákat és spotlámpatokokat foglaltak le.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a tolvajnak pontosan mit és milyen értékben sikerült eladnia az interneten. A netes vásárlásokkal minden esetben érdemes elővigyázatosan eljárni, így például a gyanúsan olcsón kínált és általában új termékek gyakran lopásból származnak.