Lebuktak a szadista pornósok

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Rendőrkapitányság munkatársai buktattak le egy bandát, akik fogva tartották és kínozták is szereplőiket. Sokakat a pénz utáni vágy hajt egy-egy pornófilmes szereplésig, ám amikor elvállalják a szereplést, gyakran derül ki a forgatás során, hogy kicsit többet és mást kell tenniük, mint amiben eredetileg megegyeztek.

Nos, az újpesti áldozatok is sokat szenvedtek egy-egy forgatás idején. Egy feljelentés alapján indult meg a nyomozás, még január közepén. A bejelentő elmondta, hogy Z. Gábor, az egyik gyanúsított a Szilágyi utca egyik házában a filmben szereplő nőket folyamatosan bántalmazta. Egyiküket a hajánál fogva rángatta, egy másik nőt pedig megkötözött, s amikor a nő kérte – többször is -, hogy oldozza el, kérésének nem tett eleget.
Az áldozatok a rendőröknek elmondták, hogy internetes hirdetésre jelentkeztek, így kerültek a filmforgatásra. A szado-mazo dolgokról csupán annyit említettek a személyes előzetes elbeszélgetés során, hogy csupán puha tárgyakkal ütlegelik majd őket, ami nem is jár majd fájdalommal, inkább csak imitálni kell, hogy fáj. Ez, mint kiderült, igencsak finomított változata volt annak, ami valójában történt.
A hirdetésben szereplő e-mail cím alapján megállapították a hirdető személyazonosságát, a filmet rendező és finanszírozó hármashoz – G. Péterhez, L. Jánoshoz és Z. Gáborhoz – is hamar eljutottak.
Január 24-én az információk alapján a rendőrök megfigyelték a házat, ahol a forgatás és a kínzások történtek, majd a BRFK Bevetési Főosztály munkatársaival rajtuk ütöttek. Összesen tizennégy embert állítottak elő, köztük a fent említett három férfit is.
A helyszínen, valamint a gyanúsítottak lakásán történt házkutatások során többek között számítógépeket, cd, dvd lemezeket foglaltak le a rendőrök, továbbá L. Jánosnál az elfogásakor két gramm kábítószernek tűnő anyagot találtak.
Jelenleg mindhárom gyanúsított szabadlábon védekezhet, ezek szerint a rendőrség úgy véli, nem félemlítik meg a tanúkat, a szökés veszélye és a bűnismétlés lehetősége sem áll fent esetükben.
Amint azt dr. Baranyi József, az Újpesti Rendőrkapitányság vezetője a január 27-i sajtótájékoztatón bejelentette, további áldozatokat, illetve azok jelentkezését várják ügyben.