Leépíti hazai kutatási részlegét a Sanofi

  •  
  •  
  •  

Összevonja kutatás-fejlesztést végző központjait a Sanofi, és az átalakítás a magyarországi központot is érinti – közölte az Index.

Az átszervezés a Magyarországon kutatással és fejlesztéssel foglalkozó mintegy 300 dolgozó felét  nem érinti, de pontos számot most még korai mondani – mondta az Indexnek Rózsa Iván a cég kommunikációs igazgatója. A magyar Sanofinál összesen közel 2500-an dolgoznak több telephelyen, Újpesten, Nagytétényben, Veresegyházon és Csanyikvölgyben.

A menedzsment éppen azon dolgozik, hogy az átszervezés minél kevesebb embert  érintsen – tette hozzá Rózsa. Az egyeztetések az üzemi tanáccsal és a szakszervezettel csak most kezdődnek el. Az érintett dolgozók egy részének a kommunikációs igazgató szerint a jövőben is lesz lehetősége, hogy részt vegyen a kutatásfejlesztés új irányainak munkáiban.

Az átszervezésnek a hivatalos közlés szerint nincs köze ahhoz, hogy az év közepétől súlyos válságadókkal sújtották Magyarországon a gyógyszergyárakat. A cég közleménye szerint a Sanofi jelenlegi lépése egy hosszabb és korábban indult folyamatnak a része, amelynek hátterében az egész gyógyszeripart érintő változások állnak.