Legendák a Károlyiban

  •  
  •  
  •  

Az UTE Baráti Kör szervezésében Legendák a Károlyiban címmel közönségtalálkozóra került sor két egykori újpesti labdarúgó főszereplésével. Az olimpiai bajnok, Nagy László és az ezüstcipős, Fekete László látogatott el az iskolába.

Az újjá alakult baráti kör sokat tesz azért, hogy a szurkolók és az újpesti klub ismét egymásra találjon. A rajongók megismerhessék a nagy múltú egyesület bajnokait, a sok dicsőséget szerző régieket és napjaink lila-fehér sportolóit.

Szép számú érdeklődő hallgatta a két fantasztikus labdarúgó történeteit, több olyan titokra is fény derült, amelyet eddig még nem ismerhetett a publikum.  Az iskolás évekről, a csapatról, a sikerekről, a csínytevésekről esett szó, természetesen úgy, hogy mindig a foci volt a középpontban.

Fekete László például elmesélte, miként lett hentes, ezzel folytatva a családi hagyományt. Elmondta az ezüstcipő elnyerésnek történetét, valamint azt, mit írt róla a sportújság a Benfica elleni kupamérkőzést követően.

Nagy László beszélt arról, hogyan került fel Somogyországból Újpestre, hogy miért maradt le egy dél-amerikai túráról és persze azt is elmondta, mit érzett, amikor tizenkilenc évesen a nyakába akasztották az olimpiai aranyérmet.

A közönség jókat derült a történetek hallatán, észre sem vették, hogy elszaladt az idő, és már csak az ajándékozás maradt hátra. Nagy Lászlónak és Fekete Lászlónak Wintermantel Zsolt polgármester és dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő köszönte meg a vidám, érdekes beszélgetést.

De, ezzel még nem ért véget a program, ugyanis az iskola tornatermében már készülődtek a focicsapatok. A lila-fehér öregfiúk az újpesti diákokból verbuvált válogatottat várták egy barátságos mérkőzésre. A meccsen jól kezdtek a fiatalok, többször is megtréfálták Szlezák Zoltánékat, vezettek is egy rövid ideig, de végül a rutin és a nagyobb tudás előtt meg kellett hajolniuk. A találkozót az öregfiúk nyerték 9-7 arányban.

GG