Legfrissebb: ekkor szakad a nyakunkba a novemberi eső

  •  
  •  
  •  

A jövő héten túlnyomóan borús, esős lesz az idő, többször megerősödhet a szél. Komoly lehűlésre továbbra sem kell számítani, csak a leghidegebb órákban lehetnek fagypont közeli értékek, de napközben akár 15 Celsius-fokig is melegedhet a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.

Hétfő napközben várhatóan nagyobb területen erősen felhős marad az ég, illetve a köd lassabban szűnik, napsütötte vidékek kevesebb helyen fordulhatnak elő. Csapadék az ország nagy részén továbbra sem lesz, de helyenként kialakulhat szitálás, esetleg kisebb eső is. Eleinte mérsékelt marad a légmozgás, majd megélénkül, a Fertő-tó térségében olykor megerősödik a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 6, 11 fok között valószínű, késő este 3 és 8 fok között várható.

Kedden átmeneti felszakadozás után ismét erősen felhős lesz az ég, és késő délután, este a Dunántúlon már eső, záporeső is várható. Helyenként megerősödik a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Szerda napközben átmenetileg elvékonyodik a felhőzet, majd ismét erősen felhős lesz az ég. A reggeli és az esti órákban több helyen valószínű eső, zápor. A délkeleti, déli szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire erősen felhős idő várható, több helyen valószínű eső, zápor, napközben valószínű a kevesebb csapadék. A változó irányú, majd a keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul.

Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, záporeső. A keleti, északkeleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul..

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, sokfelé várható eső, záporeső. Az északi,északkeleti, majd a déli, délkeleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Vasárnap átmenetileg csökken, majd újra erősen megnövekszik a felhőzet. Több helyen valószínű eső, zápor. A déli, délnyugati, majd az északi szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.