Legyen tisztább a Farkaserdő!

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium tanárai és diákjai ez év januárjában kezdtek bele a Farkaserdő első hulladékmentesítő programjának megszervezésébe.

– Januárban De Petris Ágnes kolléganőmmel kisétáltunk a Farkaserdőbe. Borzalmas látvány fogadott minket – meséli Gyöngyösi Péter tanító. – Tele volt az erdő szeméttel. Szomorúan tapasztaltuk, hogy iskolánk környékén vannak olyan emberek, akik valószínűleg hanyagságból szennyezik a Farkaserdőt. Elhatároztuk, hogy megszervezzük az első hulladékmentesítő programunkat.

Az iskolából első- és negyedik osztályosokat hívtak segítségül a takarításhoz. A gyerekek nagyon szívesen jelentkeztek. Első alkalommal zsákokat vittek magukkal és a kijelölt területen összegyűjtötték az eldobott flakonokat, papírdarabokat.
– Sajnos hosszasan sorolhatnám, hogy a takarítás során miket találtunk. Kerítésdarab, pvc, WC-ülőke, linóleumdarabok, régi játékok, ruhaneműk – meséli a tanító. – Folytatjuk a programunkat! Reméljük, hogy fel tudjuk hívni az emberek figyelmét, hogy ne szemeteljenek, védjék a Farkaserdő tisztaságát! A CSVMG-be járó gyerekek mindent megtesznek azért, hogy ez sikerüljön!

D.V.