Legyen valami pezsgés, legyen valami mozgás!

  •  
  •  
  •  

A Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat és Újpest Önkormányzata hosszú évek óta családias hangulatú programmal örvendezteti meg május közepén a városrész lakóit. Úgy tűnik a rendezvény egyre népszerűbb, hiszen most szombaton ismét sok ezren látogattak ki a Káposztásmegyeri Napra, ahol már a reggeli futó- és kerékpáros fesztiválon korábbi rekordok dőltek meg.

 Kora reggel már a megadott időpont előtt tömegek gyűltek össze, hogy részt vegyenek az Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivál különböző futamain. Minden korábbi rekordot sikerült megdönteni ezzel, hiszen míg a két részből álló sportnap tavaszi és őszi versenyeinél tavaly több mint hatezren álltak rajthoz, addig önmagában a tegnap délelőttön ötezren csatlakoztak a megmérettetéshez.
Igaz fenyegetően tornyosultak fölöttünk a felhők, de a szerencse ezúttal is mellénk állt: az égzúdulás végül elkerülte a sportnapot. A díjakat az ajándéksorsolásokat követően már ragyogó napsütésben vehették át nyertesek a szervező Újpesti Önkormányzat és a Településrészi Önkormányzat képviseletében Dr. Dabous Fayez települési elöljárótól. Az értékes ajándékok között nagyszámban sportszereket, ruházati cikkeket kaphattak a szerencsések, ám a nyereményeknek ezzel még koránt sem volt vége. A díjátadók csúcspontjaként a versenyző gyermekek és felkészítőik, iskolai, óvodai szervezők, tanárok között fantasztikus MTB kerékpárokat sorsoltak ki, amelyet boldogan vettek át a nyertesek.
             A vidámság és a jó idő innentől végigkísérte a nap többi részét is a Kósa Pál sétányon. Először a Karinthy Frigyes Művelődési Ház körei, táncosok, küzdősportot űzők mutatkoztak be rövid, pörgős műsoraikkal. A Görbetükör Színtársulat Mátyás királyt és udvarát idézte meg ezen a délutánon, elsősorban a legkisebbeket célozva meg műsorával. Ezt követően pedig a Holló együttes gyermekkoncertjét láthattuk.
A sztárfellépők sorát a Csillag születik tehetségkutatóban megismert Appril Project tánccsoport nyitotta. A lélek és a teljesítmény korlátait feszegető produkciót ígértek és valóban nem érte csalódás azokat, akik ezen a délutánon miattuk jöttek ki a rendezvényre. A hét táncos ezúttal is bravúros koreográfiát „villantott”, a nézőknek el is állt szemük-szájuk a csodálkozástól.
            Baricz Gergő, a kisfiús sármjáról ismert énekes indította a könnyűzenei produkciók sorát, aki az X-faktor második szériájában került dobogóra. Az énekes igazi színpadi jelenség, pillanatok alatt felpezsdítette a hangulatot a porond környékén. Egy-két perc alatt bulihangulatot varázsolt és csak ontotta az olyan slágereket, mint Joe Cocker klasszikusa, az Unchain my heart, az Inxs Mystify-ja, vagy az Are you gonna be my girl, amelyektől még a legtartózkodóbbak lábbába is beleköltözött a boogie.
Gergőt a tavalyi X-faktor legjobb női hangjaként megismert Antal Timi váltotta a színpadon. Az apró termetű énekesnő, a tőle megszokott szerény, kedves stílusával és gigantikus hangjával az újpestieket is elvarázsolta. A második szám után elegánsan kilépett magassarkújából, de nem hinném, hogy bárki is zokon vette volna a közönség soraiból, hiszen innentől még felszabadultabban adhatta át magát az éneklésnek. Csajos számokat ígért és valóban egymást követték a neves női előadók ismert számai. A slágerparádéban Timi egy szám erejéig saját szerzeményével is meglepte nézőit. –Remélem, hogy minél előbb újra találkozunk – búcsúzott a végén közönségétől az énekesnő. 
            A nézők közben egyre gyűltek, hiszen Timi után a hatalmas rajongótáborral bíró Hooligans lett meghirdetve. A fiúk némi színpadi beállást követően, nyolc óra tájékán csaptak bele a húrokba. A nagyszámú, lelkes nézősereget már az első dalnál rögtön elragadta a ritmus. A számok között Csipa, az énekes igazi hangulatfelelősként vezényelte-lelkesítette közönségét, amire úgy tűnt, az újpestiek is vevők voltak ezen az estén.
A banda másfél órát ígért, amit rajongói unszolásra még bő negyedórával meg is toldottak. Nem lehetett hiányérzete rajongóiknak, hiszen a műsorban régi klasszikusaik, mint a Királylány, a Legyen valami, vagy a Szabadon között számtalan újabb daluk is felcsendült az utóbbi évek termései közül. A koncert kezdetén még úgy tűnt, az időjárás most tényleg bele fog szólni az est folytatásába. Erős szél támad és csak hordta Káposztásmegyer fölé a felhőket. A szervezők minden eshetőségre felkészültek, de a zuhé ezúttal is elmaradt: az utolsó negyedórában pár csepp esővel megúsztuk.
Legyen valami pezsgés, legyen valami mozgás! – énekelte a Hooligans szombat este. No,s a Káposztásmegyeri Napon mindezekben volt része a kilátogatóknak.
GR