•  
  •  
  •  

Egy támogatott projekt segíthet felvenni a harcot azzal a hatalmas lemaradással, amellyel naponta szembe kell nézniük.

A Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. eddig is elkötelezetten segítette abban az érintetteket, hogy a mindennapi küzdelmeken felül tudjon emelkedni most pedig egy minden megyét érintő online roadshow keretében mutatja be az érdeklődök számára a célcsoport kommunikációs támogatásának, fejlesztésének lehetőségeit.

A fogyatékossággal élők kommunikációs lehetőségei sajnos meglehetősen szűkek. Az érintett személyeknek a NFSZK segít abban, hogy az állapotukhoz mérten minél inkább részt tudjanak venni a társadalmi interakciókban, hogy elkerüljék az elszigetelődést, a különféle pszichés problémákat, vagy az életminőség esetleges romlását, melyek a kommunikációs lehetőségek hiányában alakulhatnak ki.

A MONTÁZS projekt áprilistól júniusig tartó, 20 alkalmas előadássorozata e kérdéseket járja körül, ismerteti az augmentatív és alternatív kommunikáció módjait, lehetőségeit, a projekt keretében elérhető szolgáltatásokat. A további előadók pedig az autizmus spektrum zavar és a stroke következtében kialakult afázia kapcsán mutatják be az AAK-val kapcsolatos ismeretek szükségességét, annak alkalmazhatóságát, kifejezett előnyeit.

Bővebb információ itt érhető el.

,