Lelki felszabadulás a Szent István téren

  •  
  •  
  •  

Húsvét ünnepe életünk és további életünk titkára derít fényt. Mi lesz a halálunk után? – Jézus meghalt, és feltámadt, de mi lesz velünk?

Ezzel a témával foglalkozik április 4-én, nagyszerdán az újpesti piac melletti főplébánia nagytemplomban és környékén rendezendő program, melyre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, vallástól, hittől függetlenül. 

A katolikus templom előtti téren és bent a templomban is zajlik majd a program melyben több közösség tagjai segítenek, köztük a Szociális Testvérek Társasága, a Verbiták, Szaléziánusok, a Szent Márk, az Emmánuel, az Új Jeruzsálem, az Új Aratás Közösségek. Gitározik, énekel: Sillye Jenő.

Mind a két helyszínen 14 órától kezdődik a misszió. 17:30-tól a kinti program csatlakozik a templomival, amely 21 óráig tart.

Többek között részünk lehet egy táncműben, mely Andorka Péter és Vér Hajnalka alkotása, tapasztalatokat hallhatunk arról, mik tették örömtelivé ezeknek az emberek az életét. Ezenkívül imádkozni fogunk azokért jelenlévőkért, akik ezt kérik, mert szükségük van segítségre. De lesz Meghallgatlak sátor is. Jó felkészülési lehetőség ez az alkalom a reményre, hogy a mi életünk is örömmel teljen meg, arra, hogy a húsvét ünnepnap legyen számunkra.

János evangéliumában olvasható: Azért jöttem, hogy életük legyen, és bőségben legyen. (Jn 10,10)

A nehéz élet is értelmet kap a hit erejével!  Hívunk, (jöjjön ön is) gyere el!

Horváth Zoltán plébános, és a nap szervezője: Bartha Angéla szociális testvér