Lemondott az alpolgármester

  •  
  •  
  •  

Váratlan bejelentés fogadta az Újpesti Önkormányzat 2007. szeptember 12-én összehívott, rendkívüli testületi ülésén megjelent résztvevőket: dr. Derce Tamás polgármester a testület elé terjesztette Szalkai István (MSZP) lemondását addigi, alpolgármesteri posztjáról.
A szocialista frakció dr. Trippon Norbert frakcióvezetőt, a Gazdasági Bizottság elnökét jelölte a megüresedett pozícióra. A Fidesz képviselete nem vett részt az ülésen.

A rövid s tömör, indoklás nélküli lemondólevél ismertetése, valamint az MSZP-frakció jelölést deklaráló nyilatkozatát követően a testület 24 jelenlévő tagja 22 igen és 2 nem szavazat mellett elfogadta Szalkai István lemondását és dr. Trippon Norbert alpolgármesteri kinevezését.    
Az új alpolgármester eskütételét követően szavazás döntött az addigi, Gazdasági Bizottság élén betöltött elnöki pozícióról is, amire dr. Kovács László (MSZP) kapott bizalmat a testülettől egyhangú igen szavazat mellett. A pozícióváltás következményeként a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság tagjának választották Marsall Gézát (MSZP), valamint új taggal bővült a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság is Vasvári László (MSZP) személyében.