Lemondott Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes

  •  
  •  
  •  

Dorosz Dávid benyújtotta lemondását Karácsony Gergelynek. A klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes azzal indokolta döntését, hogy a jövőben minden erejét a jelenlegi kormány leváltására kívánja fordítani.

Dorosz Facebook-oldalán jelentette be döntését, azt írta: a kormány mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse a főváros munkáját, így Budapest számára is az a legfontosabb, hogy 2022-ben leváltsák őket.

„Az elmúlt egy év tanulsága egyértelmű: világossá vált, hogy a kormányzati bosszúpolitikára a válasz a 2022-es kormányváltás lehet csak. (…) Amíg ez a kormány van, addig állandó lesz a támadás Budapest, és budapestiek ellen” – írja a politikus.

Hozzáteszi: a Párbeszéd felkérte, hogy újonnan megválasztott elnökségi tagként legyen az országgyűlési választási felkészülés vezetője.

„A fentiek fényében, hosszú vívódás után, úgy döntöttem, hogy 2020. december 31-ével lemondok főpolgármester-helyettesi posztomról. Meggyőződésem ugyanis, hogy ha a kormányváltást előkészítő közös ellenzéki programra és kampányra összpontosítom minden energiámat, most azzal szolgálom a legjobban Budapest jövőjét, és annak a programnak a megvalósulását is, amelyre a budapestiektől felhatalmazást kaptunk– írja Dorosz Dávid.

Karácsony Gergely a Facebookon reagált a lemondásra, amelyet „tiszteletreméltó döntésnek” nevez. „Dávid (…) a pozíció és tisztség helyett a munkát választja, hogy a Párbeszédet, illetve a közös ellenzéket segítve kizárólag a kormányváltásért dolgozik. Az elmúlt 30 évben kevés ilyen gesztust láttunk”– írja a főpolgármester.

, ,