Letette az esküt a magyar csapat

  •  
  •  
  •  

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlése hétfőn elfogadta a 2014-es költségvetést, illetve a jövő pénteken kezdődő szocsi téli olimpiára utazó magyar csapat összeállítását, majd s sportolók letették az olimpiai esküt.

Az olimpiai csapat kijelöléséről az olimpiai szekció 96 tagjának volt joga szavazni, s a jelen lévő 72 küldött egyhangúlag fogadta el az előterjesztést. Szocsiba ennek értelmében – jelen állás szerint – 16 magyar sportoló utazhat. A MOB-közgyűlés a szervezet minden eddiginél nagyobb, 11,613 milliárd forintos költségvetését szintén egyhangúlag, 138 támogató szavazattal fogadta el.

A közgyűlés után Regőczy Krisztina olimpiai ezüstérmes jégtáncos mondta el a jövő hét pénteken kezdődő szocsi téli játékokra utazó magyar csapat fogadalomtételének szövegét. A téli játékok legutóbbi magyar érmese, az 1980-as, Lake Placid-i játékokon Sallay András oldalán második Regőczy után a 16 biztos résztvevő közül tizenöten ismételték el az esküt, mivel Berecz Anna alpesi síző külföldön tartózkodik.

Borkai Zsolt MOB-elnök kiemelte, habár a téli olimpián Magyarország nem annyira eredményes, mint a nyárin, de kivívni az indulási jogot legalább annyira felemelő érzés.

A fogadalomtételt követően Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára azt kérte a magyar indulóktól, hogy “nagy lélekkel és szívvel” versenyezzenek Szocsiban. A szocsi téli olimpián induló magyar versenyzők névsora a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésének hétfői döntése alapján:

rövidpályás gyorskorcsolya:
Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Béres Bence, Heidum Bernadett (Újpest), Lajtos Szandra, Kónya Zsófia, Keszler Andrea, Darázs Rózsa
gyorskorcsolya:
Nagy Konrád
alpesi sí:
Berecz Anna, Miklós Edit, Farkas Norbert
sífutás:
Szabó Milán, Simon Ágnes
sílövészet:
Gombos Károly, Szőcs Emőke
szabadkártyában bízhat:
Pulai Imre (szánkó), Gyarmati Anna (hódeszka), Lykovcán Ágota (gyorskorcsolya)