•  
  •  
  •  

Budapesten rossz a levegő, ez köztudott. Az viszont kevésbé, hogy ez a rossz levegő évente sokakat tesz beteggé. A Kék Planéta Alapítvány Levegőt! című köztéri kampányával pont azért kezdett el foglalkozni ezzel a témával, mert úgy gondolják, amennyiben elegendő emberhez eljut üzenetük, a dolgok szép lassan meg fognak változni.

A nyitó rendezvény helyszínéül Újpestet választották április elején a szervezők. A  Szent István téren kampányoltak egy autó mögött felfújt hatalmas fekete ballonnal, amivel a gépkocsik károsanyag kibocsátását szemléltették, ugyanis a város rossz levegőjéért legalább 70 százalékban a személygépkocsi forgalom felelős.

A megoldás kulcsa tehát a kezünkben van: kerékpározzunk, gyalogoljunk, használjuk a közösségi közlekedést! Tegyünk levegőnk minőségéért!-hangzik a felhívás. A Kék Planéta Alapítvány azóta a XIX. kerületben, az V., valamint az I. kerületben is mutatta be kampányát, amely az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.