Ligakupa: Öt év után továbbjutottunk!

  •  
  •  
  •  

Legutóbb a 2008-2009-es szezonban jutottunk tovább a Ligakupában. A Fáy utcában 4-1-re nyertünk. Számos U21-es (UTE) játékos lehetőséget kapott.

A Videoton csak a jobb gólkülönbség miatt előzte meg csapatunkat az E-csoportban. Magabiztos győzelmet arattunk az Illovszky Rudolf Stadionban!

A továbbjutás érdekében a Vasasnak 2 góllal kellett volna nyernie, de mint ahogy vezetőedzőnk, Nebojsa Vignjevic fogalmazott, mi győzni indultunk a Fáy utcába. Így is történt! Külön köszönet a szurkolóknak, akik a hideg ellenére szép számmal megjelentek a stadionban! A meccs egyébként két szerencsés gólról is emlékezetes marad: az uruguayi Rodrigo Rojo (első gólja Magyarországon) baloldali beadása lecsúszott, Lékai ezt bevédte. A gólvonal mögé nyúlt, úgy fogta meg a labdát. Az U21-es montenegrói válogatott, Nebojsa Kososvic pedig fejjel-mellel-lábbal kotorta a labdát a hálóba. A Ligakupa-specialista orosz védő, Sandro Tsveiba a harmadik gólját szerezte (ezúttal nem az utolsó percben, mint ahogy tette korábban a Videoton és szintén a Vasas ellen), míg az albán Berat Ahmeti belőtte második magyarországi találatát az Ajka (4-1) elleni meccs után (szintén Ligakupa).

Az utolsó csoportmérkőzésen több U21-es UTE-játékos is lehetőséget kapott: a kapuban Banai Dávid védett, határozottan, aki a Finnország elleni U21-es válogatottban is debütált az elmúlt heti felkészülési meccsen,Telkiben (1-0). A mezőnyjátékosok között a pályán bizonyíthatott Marques, Holdampf, Szalánszki, Száraz, Kós és Tóth B.

Vasas–Újpest FC 1–4 (0–1)
Illovszky Rudolf Stadion, 300 néző. Vezette: Berke Balázs

Vasas FC: Lékai – Pál D., Polényi, Kis, Kékesi – Menyhárt, Hajdú N., Nagy T. (Marcsek, 60.), Vida (Dorogi, 77.) – Takács K. (Szanyó D., 80.), Madarász (Tóth Cs., 70.). Vezetőedző: Szanyó Károly

Újpest FC: Banai – Nagy J., Serwy (Száraz, 86.), Tsveiba, Nego – Ahmeti (Kós, 89.), Holdampf (Szalánszki, 80.), Staniszavljevic, Rojo – M’Boma (Tóth B., ), Marques-Airosa (Kosovic, 54.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Gólszerző: Hajdú (53.), ill. Tsveiba (19.), Ahmeti (57.), Rojo (80.), Kosovic (91.)


A mérkőzésnek nagyon jó ritmusa volt. Küzdelmes, élvezetes meccset láthattunk. Sok pozitívumot és néhány hibát is felfedeztem. Itt is, ott is adódtak helyzetek. Nincs akkora különbség a két csapat között, annak ellenére, hogy 3 góllal nyertünk. Fiataljaink lehetőséget kaptak a bizonyításra, éltek vele. Mindkét együttesnek gratulálok! Az Újpest meghatározó játékosai két nap múlva, a Kecskemét elleni bajnokin lépnek majd pályára, pénteken” – nyilatkozta a meccs végén Nebojsa Vignjevic.