Lomok az avardombokon

  •  
  •  
  •  

Szorgalmasan gyűjtik a Városgondnokság emberei a köztereken a lehullott leveleket, amelyekből az elszállítás után komposzt lesz. Sajnos néhány felelőtlen ember a felhalmozott levéldombokra szórja a háztartási hulladékot, lomokat. Ez komoly anyagi teherrel jár, ami az önkormányzat kasszáját terheli.

Aki odafi gyel környezetére, komposztálja a zöldhulladékot, vagy zöld zsákokba rakják a fölösleges „terméket”. Sajnos azonban azok sincsenek kevesen, akik az avart lomokkal vegyítve szórják el az utcájukban, a köztereken.

– Szorgalmasan gyűjtik a leveleket a Városgondnokság emberei, így a Nyár utca 95-101. számú tömb mögötti parkban is – mondja Hladony Sándor városfejlesztési tanácsnok. – Szomorú, hogy az összegereblyézett avardombokat egyesek gyűjtőhelyekké nevezik ki, es lomokkal hizlaljak azokat. Ezek válogatása, elszállítása komoly költségekkel jár, amit az önkormányzat fizet.

Az információt megerősíti Fejér Janos, az Újpesti Városgondnokság Kft. zöldterület ágazatának vezetője is.

– Bárhogy igyekszünk is, néha előfordul, hogy nem tudjuk azonnal elszállítani az összegyűjtött zöldhulladékot, mert a munkaidő végére érünk – mondja Fejér János. – Ilyenkor éjszakára kinn maradnak a levéldombok, amelyek másnapra alaposan megnőnek a lakossági szemét es a lomok által. Ilyenkor válogatni kell az anyagot, mert a leveleket gyűjtjük, majd egy zöldközpontba szállítjuk, ahol komposztaljak.

Á. T.