Lopott furgont találtak a Népszigeten

  •  
  •  
  •  

A Hafner Sándor vezette Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület ismét eredményesen járőrözött.

Sok újpesti találkozhatott már Hafner Sándor elnök vezette mintegy 30 főt számláló polgárőrökkel, akik nem csak biztosítják a kerületi rendezvények zavartalanságát, de szükség esetén segítik is Újpest rendfenntartását.

A kerületi kapitányság hatékony munkája köztudottan ismert, melyhez nagymértékben hozzájárul az Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület aktív közreműködése.

A kapitányságon történt szokásos eligazítást követően kezdték meg saját autójukkal az éjszakai járőrözést polgárőreink, mely kiterjedt Újpest teljes területére. A Népszigeten az éjszaka során második körben tett rendőr és polgárőri járőrszolgálat eredményeként sikerült egy gépjárműlopást felderíteni. Az eltulajdonított mintegy tízmillió forint értékű nem egészen egyéves Renault tehergépjárművet előző hajnalban lopták el egy XXI. kerületi telephelyről.

Helyszínbiztosítás, helyszínelés, tulajdonos értesítése, kárérték meghatározása és megannyi fontos adminisztráció után kiderült, hogy a raktérből eltűnt két útfelújításhoz használt 25 millió forint értékű speciális berendezés. 

Polgárőreink gépjármű- személyvizsgálatnál segítik a rendőrök munkáját, hatósági tanúnak kérik fel őket a BRFK-ról a legváratlanabb időpontban, vagy például árvíz esetén hat ponton biztosítják a szigeten élők vagyonát.

Tényleg csak a legnagyobb elismerés mellett lehet szólni arról a folyamatos önzetlen munkáról, melyet önként és ellenszolgáltatás nélkül végeznek szabadidejükben.
Köszönet az újpesti rendőröknek és polgárőröknek!