•  
  •  
  •  

Tudták, hogy létezik nemzetközileg elismert léggömbművész? Bizony! Nem is olyan messze. A Görgey utca 6. szám alatt lila-fehér lufibábu csalogat egy sokak által csupán partykellékesnek ismert üzletbe.

A hepi börzdéj felirat és a színes gyertyák mögött ritka különlegesség bújik meg.

Biró Janina és édesanyja, Biró Franciska, valamint férje, Monoki Zoltán léggömb és rendezvénydekorációval foglalkozó boltja 2002-ben nyílt meg a XV. kerületben. Újpest iránti kötődésük, no és persze a Görgey utca forgalma hat éve csábította őket mostani helyükre, ahol vállalkozásuk igazán virágozni kezdett.

– Kezdetben a legegyszerűbb színes lufikat és hagyományos dekorációkat kínáltunk – meséli Monoki Zoltán. – Szerencsénkre hamar megismertek és megkedveltek minket, így a vásárolói igények formálták kínálatunkat. Rendezvények, esküvők dekorálását is elvállaltuk. Hogy valóban különleges és egyedi dolgokat kínálhassunk, feleségemmel letettük a nemzetközileg elismert lufiművész vizsgát.

Mára nincs olyan ötlet, ami a Magic Worldben ne valósulna meg. Az üzlet honlapján több tíz oldalon keresztül találunk különlegességeket. Lufiból készült, életnagyságú házaspár, horgászó alak, hatalmas gólya. De emlékeznek még az újpesti jégpálya megnyitójára? Ott is tiszteletét tette egy korcsolyázó lufi pár.

Már csak egyetlen kérdés maradt: vajon, hogy nézhet ki lufimásunk?

Magic World 2002
1041 Budapest, Görgey Artúr utca 6.
www.magicworld.hu

D.V.