Ma éjjel szabad vagyok

  •  
  •  
  •  

A Balaton partján vagyunk, a múlt század harmincas éveiben. De akár a tengerparton is lehetnénk, valahol a Riviérán, olyan színes vendégsereg gyűlik össze egy elegáns szállodában. Minden vendégnek van valamilyen személyes célja, vágya, amely persze olykor ellentétes a többiek vágyával. Vagyis minden adott ahhoz, hogy remek komédia kerekedjen a Balaton-parti szállodában. Hiszen ma éjjel mindenki szabad. Ez az alaphelyzete ugyanis az Éless- Szín Ma éjjel szabad vagyok című zenés bohózatának.

– Tulajdonképpen az én figurám körül bonyolódnak a dolgok. Ivánnak ugyanis van menyasszonya, de egy másik hölggyel megy a szállodába. Ennek a hölgynek megjelenik a férje is, akit Koncz Gábor játszik. És persze a menyasszony és annak szülei is megérkeznek. Úgyhogy menetrendszerűen jönnek a félreértések, bonyodalmak, komikus helyzetek. A harmincas évekbeli bohózat szerzője az a Vaszary János, aki számos korabeli film forgatókönyvének írója, Kabos Gyulával vagy Jávor Pállal a főszerepben. A vígjátékot Kokavecz Iván zenéje teszi még színesebbé, vagyis dalra is fakadunk – mondja az Ivánt alakító színművész, Kautzky Armand.

A főbb szerepeket a Kossuth-díjas Koncz Gáboron és Kautzky Armandon kívül Nyertes Zsuzsa, Tóth Roland és Madár Veronika játssza, az előadást pedig az Éless-Szín vezetője, Éless Béla jegyzi rendezőként.

– Szeretjük játszani, mert remek szerepeket, helyzeteket kínál a darab. De a legfontosabb, hogy a nézők nagyon szeretik, hiszen igazán jól szórakozhatnak ezen a komédián, amely persze a sok bonyodalom után hepienddel zárul, és végül minden szereplő párra lel – teszi hozzá Kautzky Armand.

Hogy miként alakulnak a párok, az természetesen csak a darab fináléjában derül ki. Erről az újpesti közönség is meggyőződhet november 16-án, szombaton 19 órakor az Újpest Színházban.