Ma van a Fagyi Napja

  •  
  •  
  •  

Május 8-án, szerdán féláron kóstolhatják meg majdnem 70 cukrászda fagylalt kínálatát az édesszájúak. Újpesten is. És, hogy még hol? Itt a lista.

Az I Love Gelato fagyizó tulajdonosa vette a kezébe ennek a napnak a szervezését és majdnem 70 cukrászda és fagyizó csatlakozott az akcióhoz. Elmondásuk szerint nem akarnak mást, csak 3 perc örömet csempészni az emberek életébe. Ennyi ugyanis átlagosan egy fagyi elfogyasztásának az ideje.

És, hogy miért éppen május 8-án van a Fagylalt Napja? A választ az I Love Gelato-tól kaptuk meg: “Május az év V.hónapja, ami egy fagylalttölcsérre emlékeztet és a 8-as pedig két egymásra rakott gombóc.”

Ennek a napnak a fagylalt népszerűsítése a célja, cukrászok, fagylaltosok és forgalmazók szereplésére, támogatására számítunk. Az éttermi vendéglátás területén sikeres Torkos Csütörtök mintájára gyönyörű, díszített fagylaltokkal várnak benneteket a cukrászdák és fagyizók szerte az országban 50%-os árengedménnyel.

A résztvevő cukrászdák matricát ragasztottak a bejárathoz, hogy ezzel is felhívják a vendégek figyelmét a Fagylalt Napja akcióra. Amennyiben az akcióban résztvevő cégnek, személynek lehetősége van, ”A fagylaltosok a hátrányos helyzetű gyermekekért” mottónak megfelelően, választ egy közintézményt, kórházat, csoportot vagy közösséget és egy pár gombóccal megajándékozza azokat, akiknek nehezen elérhető ez a finom nyalánkság. Jutalmuk a világon a legfontosabb: sok-sok mosoly lesz.

Így például az Újpesti Cseriti által támogatott nehéz sorsú gyerekek az Édes Gyömbér Cukrászda jóvoltából jutnak a jeges desszerthez. Újpesten persze külön nimbusza van a fagylalatnak. Évek óta rendezi meg az önkormányzat a fagyikóstoló versenyt, ahol újpesti cukrászdák mérettethetik meg nyalánkságaikat, a szigorúan civil zsűri előtt.

A szentendrei Római Fagyizó a Szent András óvoda csöppségeit hívta meg fagyizni, míg a celldömölki Rózsavölgyi Cukrászda Gencsapátiban a gyermekotthonban élő apróságokhoz visz jó nagy adag fagylaltot.

A ceglédi gyógypedagógiai iskola tanulói sem maradnak édesség nélkül, őket a Zöldházak Cukrászda látja vendégül. Természetesen a főszervező, az I Love Gelato is gondol a rászorultakra: a közelükben lévő Tűzoltó utcai gyermekklinika betegeit látogatja meg, természetesen sok-sok gombóc fagyival.

Az akcióban résztvevő cukrászdák listája IDE KATTINTVA nézhető meg.

(a szeretlekmagyarorszag.hu cikke nyomán)