•  
  •  
  •  

Rengeteg magyar település csatlakozott a világméretű kezdeményezéshez, ezzel is felhívva a figyelmet a pusztuló természeti értékekre.

Minden év márciusának utolsó szombatján rendezik meg a Föld óráját, amikor este egy órára minden elektronikus berendezést lekapcsolnak a csatlakozó civilek és a városok, települések vezetői. Így hívják fel a figyelmet arra, hogy meg kell őrizni az utókornak a bolygó természeti értékeit.

A kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából, és hamar világméretűvé vált, 2009-ben már több ezer település kapcsolta le a világítás egy részét szerte a világon.

A kezdeményezéshez természetesen Budapest is csatlakozott, így a főváros díszkivilágítását is egy órára lekapcsolják ma este.

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-posztjában is megemlékezett a ma estéről.

„A klímaváltozás hatásai Budapesten is egyre fokozottabban jelentkeznek: folyamatosan növekszik a hőségnapok száma, gyakoribbak a károkat okozó viharok, a hirtelen lezúduló nagy esők.

Most a legfontosabb, hogy összefogjunk és közösen legyőzzük a járványt, de ha egyszer ezen túl leszünk, a klímaváltozás veszélyei velünk maradnak. A ma problémái miatt nem feledkezhetünk meg a holnap kihívásairól sem. Hisz ne feledjétek: ha a bolygónkat védjük, egymást védjük!”

– írta posztjában Karácsony.

A Föld Órájához Csatlakozó magyar települések listáját és minden további információt itt lehet megtalálni.

,