Madarász Viktória Békéscsabán is győzött

  •  
  •  
  •  

Békéscsabán vasárnap harmincötödször volt a sporté, az atlétikáé a főszerep a Csaba Center előtt és bent a bevásárló központ változatos látnivalókat kínáló aulájában is. A programot nyitó gyaloglók a 20 kilométeres-, a fiatalok a hosszútávú bajnoki címekért versenyeztek, majd dél körül a futók lepték el a jól rendezett esemény területét. A felnőtt gyaloglás biztos győzelmeket hozott.

Sportolónk, Madarász Viktória a rajt utáni méterektől növelte előnyét és 1;35:32-es idei legjobbját teljesítve, jelentős fölénnyel ért célba.

„-Edzésből érkeztem Békéscsabára, az elejére egy 4:40 perc körüli iramot terveztem, amit a végére egy valamivel könnyebb tempóra váltottam – mondta a bajnoki címét megvédő gyaloglónő. – Az időnek örülök, kezd alakulni a tavaszi forma. Fő cél az Európa bajnokság, arra szeretném kiélezni a legjobb teljesítményt.”

A férfiak 20 km-es mezőnyében a magyar bajnok Helenbrandt Máté mögött az idén februártól lila-fehér színekben induló Rácz Sándor szerezte meg az ezüstérmet. Ideje 1;27:55 óra volt.