Madárcsicsergés, friss levegő, tornapálya

  •  
  •  
  •  

Az önkormányzat tavasszal több mint egy tucat tornaeszközzel teszi változatossá a sportolást a Farkas-erdőben. Ez a lehetőség azonban nem csupán az erdőben önszorgalomból futók, sétálók életébe hozott változást, de a sportolók kemény edzéseit is színesíti.

– Legalább heti tíz edzésük van a srácoknak, és ezeket igyekszünk minél változatosabban felépíteni, hogy a lelkesedés ne csüggedjen – meséli Gregárik Krisztián, a Madárfészek Ökölvívó Akadémia edzője. – Ebben nagy segítséget nyújtanak ezek az új eszközök – teszi hozzá.

A fiatal ökölvívók erőnléti edzéseinek nagy része, ha az idő is engedi, a Farkas-erdőben zajlik, így nem bánják, ha a sokszor már-már monotonnak tűnő futást a tornaeszközök segítségével erősítő gyakorlatok teszik színesebbé.

– Nagyon szeretünk kinn lenni, és élvezzük, hogy itt vannak ezek a tornaszerek, így egy kicsit kötetlenebb az edzés, és sokszor észre sem vesszük, hogy már két órája sportolunk – magyarázza Erik, könynyedén húzódzkodva.

A nyár közeledtével a zöldellő lombkoronák és a szüntelen madárcsicsergés szinte idillivé teszi a futást, és bizton állíthatjuk, hogy ilyen környezetben még a tornapálya és a fekvőtámasz is csábító. Tessék kipróbálni!

D. V.


A tornapályára a Farkas-erdő utcából, a sétaút mentén lehet betérni. A kihelyezett tornaszereknek köszönhetően lehetőség van minden izomcsoport átmozgatására. A gyakorlatok helyes elvégzését tábla is segíti. Végezhetők tricepsz, bicepsz gyakorlatok, húzódzkodás beiktatásával a hasizom is erősíthető, az eltökéltebbek még egyensúlyukat is fejleszthetik.