Magaslaton készülnek Rióra

  •  
  •  
  •  

Az UTE válogatott gyaloglói, Madarász Viki és Rácz Sándor Mexikóban készül a riói olimpiára.

A két atléta nyugodtan edzhet, hiszen már hónapokkal ezelőtt megszerezte az ötkarikás játékokra a kvótát. Ugyan itthon, Magyarországon sem lehet panasz az időjárásra, de a magaslati edzőtáborozás nálunk például megoldhatatlan.

– Nem villámlátogatásra jöttünk Mexikóba, hiszen már karácsony óta itt vagyunk, és ha semmi sem jön közbe, egészen március közepéig maradunk – mondta Rácz Sándor. – Mexikói gyalogló barátaink nagyszerű házigazdák, mindenben segítenek. Már eltöltöttünk három hetet 2200 méteren, most már lassan egy hónapja 3000 méteren – ebből egy hét van még hátra – dolgozunk. A fennmaradó időben a tengerszinten folytatjuk az edzéseket.

Viki elmondta, hogy házat béreltek Mexikóban, de a kiadások lefaragása érdekében maguk főznek.

– Barátainkat természetesen megpróbáljuk bevezetni a magyar konyha rejtelmeibe is. Eddig sikerült lenyűgöznünk őket. A húsos palacsintát, lecsót és a „hamis” túrógombócot nagyon imádták, ezt búzadara hiányában zabbal készítettük nekik. Cserébe ők is próbálnak minket ilyen-olyan csípős étellel meglepni. Hihetetlen módon még a gyümölcsről sem hiányozhat a chili-szósz. A chilivel jól állunk, de hamar be kellett látnunk, hogy erős edzéssel veszélyes kombináció.

Vikiék az edzőtáborozás felénél járnak. – Eddig minden biztatóan halad – üzenik haza.– Biztosak vagyunk benne, hogy egy ilyen hosszú melegövi és magaslati tábor óriásit dob mindkettőnk riói szereplésén.

(MV/RS- GG)