Magyar áruk, garantált minőség

  •  
  •  
  •  

Mi ugyan „csak” kereskedők vagyunk, ám ennél sokkal többet tűztünk ki célul magunk elé. Afféle misszió ez, minden árut csak megbízható, leellenőrizhető termelőtől veszünk. A mézeskalácstól a húskészítményig, a lekvártól az aszalt gyümölcsig igyekszünk minden vásárlói igényt kielégíteni – mondja Kármán Béla, a Szociális Bolthálózat egyik alapítója és a Kordován téri zöldség-gyümölcs üzlet tulajdonosa.

Ma, amikor táplálékaink soha nem látott mértékben tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat és ízfokozókat, szerencsés lenne mindenkinek megbízható helyekről beszerezni élelmiszereit, ám idő és pénz hiányában sokszor marad a vegyes minőséget kínáló áruházak választéka. Ezek miatt igazi kincs a káposztásmegyeri Kordován téren található zöldség-gyümölcs üzlet, ahol minden áru eredete megismerhető.

– Szívesen elárulom a vevőimnek, hogy mi honnan származik, ha akarják, akár még tőlünk függetlenül is vásárolhatnak a termelőtől. Fontos célunk ugyanis a magyar áruk népszerűsítése, a hazai termelők „helyzetbe hozása” – mondja Kármán Béla üzlettulajdonos.

Hogy az igazán jó minőség megfizethetetlen, arra éppen a káposztásmegyeri zöldségüzlet a jó ellenpélda. – Kis haszonkulccsal dolgozunk, hogy mindenki számára megfizethetőek legyenek az áruink. Nálunk a hangsúly ugyanis a mennyiségen van. Mi is nagy mennyiség esetén tudunk jó áron vásárolni, így a mi érdekeink és a vásárlók érdekei egybeesnek – mesél üzletpolitikájukról a tulajdonos. – Hentesként végeztem, korábban saját üzletet vezettem. Egyszer csak gondoltam egyet, és kibéreltem azt a bolthelyiséget, amellyel néhány évvel később, 2009-ben alapítóként beléptem a Szociális Bolthálózatba. Pár éve költöztünk át ide, a Kordován térre. Fő profilunk a zöldség-gyümölcs árusítás, ezekből olyan termelői háttérrel rendelkezünk, amellyel a minőséget folyamatosan garantálni tudjuk. Kiegészítőként tejtermékeket, füstölt húsárut is tartunk, ezek télen szezonálisan kiegészülnek hurkával, disznósajttal – teszi hozzá.

– Nem voltam túl szorgalmas gyerek, pályaválasztáskor okozott is fejtörést a szüleimnek, hogy mi lesz belőlem. Néhai édesapám viszont azt mondta: mindegy hogy mi leszel, lehetsz utcaseprő is, arra kell törekedned, hogy te söpörd a legszebben azt az utcát, amit rád bíznak. Ekkor határoztam el, hogy olyasmivel fogok foglalkozni, amit szeretek és ezért a legjobban tudok végezni. Ez pedig éppen ilyen munka. Lehet, hogy egy kicsit idealistának tűnök, de bízom benne, hogy üzletpolitikánk hosszú távon kifizetődik – fogalmaz az üzletvezető.

Sofy Hungary Kft.
Kordován tér 2.
30 618-8292

G.R.