Magyar lesz az újpesti jégkorongozó, Sikorcin

  •  
  •  
  •  

Hamarosan megkapja a magyar állampolgárságot Sikorcin Ladislav jégkorongozó. A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint Schmitt Pál köztársasági elnök aláírta a 25 esztendős játékos állampolgársági kérelmét. A sportolónak eleget kell tennie a jogszabályok által előirt kötelezettségeknek, és az eskü-, valamint fogadalomtétel után elnyeri a magyar állampolgárságot.

Sikorcin Ladislav két éve Zsolnáról került Újpestre, majd az elmúlt nyáron a HSC Csíkszereda együtteséhez igazolt, és idén oroszlánrészt vállalt csapata sikeréből a Mol Ligában. Legutóbbi nyilatkozatában még csak reménykedett, hogy mielőbb megkapja a magyar állampolgárságot és az áprilisi divízió I-es világbajnokságon a magyar csapat tagja lesz. Sikorcin a tervek szerint március 30-án részt vesz még a román bajnoki döntő utolsó mérőzésén és utána érkezik majd Magyarországra.
– Nagyon várom már a világbajnokságot, remélem, a kapitány számít rám. Szeretnék a felkészülési meccseken is részt venni – mondta a MOL Liga rájátszásában 11 mérkőzésen 28 pontot (15 gól, 13 gólpassz) gyűjtő csatár.
Az Újpesti Önkormányzat Anyakönyvvezetőjének tájékoztatása szerint, Sikorcin Ladislav állampolgársági esküjére 2001. április 01-jén, pénteken, délelőtt 10:00 órakor kerül sor az Újpesti polgármesteri Hivatalban. A tervek szerint Wintermantel Zsolt polgármester előtt teszi le az esküt a válogatott jégkorongozó.

Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára kijelentette, a hokis csak akkor játszhat a budapesti tornán, ha április 16-ig, vagyis a rajt előtti napig magyar útlevél lesz a kezében.

GG