Magyar rapszódia az újpesti Városházán

  •  
  •  
  •  

Megtelt az újpesti városháza díszterme szeptember 24-én, szombaton délután, a Német Települési Kisebbségi Önkormányzat által rendezett Liszt Ferenc-koncert idejére, amelyet Magyar rapszódia címmel tartottak meg.

Az előadó Hegedűs Valér zongoraművész volt, aki virtuóz játékával elkápráztatta a közönséget. A művész nemrégiben járt Újpesten, a Városnapokon Pitti Katalin operaénekessel lépett fel az Egek Királynéja Templomban.

Elsőként Pappné Windt Zsuzsanna, a Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Liszt Ferenc életútját ismertette.
Annyiban mindenképp rendhagyó volt a rendezvény, hogy a neves zongora- és orgonaművész a játékát azzal színesítette, hogy egy-egy szám után anekdotázott, természetesen Liszt Ferenchez kapcsolódóan.

Sorra hangzottak el az ismert művek, a zongora hangja betöltötte a csodálatos akusztikájú dísztermet. A közönség elismerését a vastaps bizonyította.

– Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen szépen sikerült a rendezvény – nyilatkozta Pappné Windt Zuzsanna elnök. – Eddig is tudtuk, hogy csodálatos művész Hegedűs Valér, de virtuóz játéka mindig meglepi az embert. Már most azon gondolkodunk, hogy karácsonykor ismét szervezünk egy koncertet.
A közel kétórás előadás valóban nagy siker volt.

Á.T.