Május 1-jétől hétvégenként csak önálló hajójeggyel vehetőek igénybe a BKK hajójáratai

  •  
  •  
  •  

2013. május 1-jétől, szerdától 750 forintos (gyermekeknek 550 Ft-os) önálló hajó vonaljegy váltja fel a helyszínen váltott vonaljegyet a menetrend szerint közlekedő dunai hajójáratokon. Munkanapokon továbbra is használhatóak a Budapest-bérletek, a 24 órás, a 24 órás csoportos és a 72 órás Budapest-jegyek, valamint a Budapest-hetijegy, továbbá a kerékpárbérlet, a kedvezményes csoportos tanulójegy, a rendezvényhez kapcsolódó jegyek és a kombijegy.

Budapest Főváros Közgyűlésének döntése szerint 2013. május 1-jétől, szerdától változik hajójárataink díjszabása.

A fenti időponttól önálló hajójegy váltja fel a helyszínen váltott vonaljegyet a D11-es, a D12-es és a D13-as, menetrend szerint közlekedő hajójáratokon. Munkanapokon a jelenleg is érvényes egyéb jegyek és bérletek változatlan feltételekkel jogosítanak utazásra a hajójáratokon, azonban a helyszínen váltott vonaljegyek helyett 2013. május 1-jétől önálló hajó vonaljegyet és annak gyermekek által használható változatát vezetjük be. Az önálló hajó vonaljegy 750 Ft-os áron, annak kedvezményes formája (a 15 évesnél fiatalabb gyermekek részére) pedig 550 Ft-os áron kerül a kínálatba.

2013. május elsejétől az alábbi jegyekkel illetve bérletekkel vehetőek igénybe hajójárataink.

A közforgalmú helyi közlekedésben díjmentesen utazó utasaink továbbra is mindennap díjmentesen vehetik igénybe a hajójáratokat.

Pórázon vezetett kutya szállítása – ha nem bérlettel vagy napijegy típusú jeggyel történik, vagy azok az utazás napján nem lennének használhatók –, továbbá a kerékpár szállítása szintén a 750 Ft-os hajó vonaljeggyel lehetséges. A kerékpárbérlet munkanapokon a hajójáratokra is érvényes.