Május 7-én legyen a Kósa Pál sétányon Ön is!

  •  
  •  
  •  

Szombaton háromnegyed kilenctől este kilencig a sporté, majd a pihenésé, színpadi programoké a főszerep. A Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat ezen a napon rendezi meg – Újpest Önkormányzatának támogatásával – az Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivál idei versenyeinek tavaszi fordulóját. A rendezvényről dr. Dabous Fayezt, a TRÖK elöljáróját kérdeztük.

– Nem túlzó, ha azt állítjuk, nagykorúak lettek már mindazok, akik az első, önkormányzat által szervezett futónapon a rajthoz álltak. Hogyan lehet egy rendezvényt ennyi időn át lendületben tartani?
– A rendezvény nagyon sok szervezőmunkát igényel sokak részéről, mégis érdemes tenni érte, mert nagyon kedvelt program. Valamikor régen, az alvóvárosnak nevezett káposztásmegyeri lakótelep „felébresztéséért”, közösségépítő kísérletként indítottuk útjára, szerettük volna megmozgatni, kicsalni otthonaikból a lakókat. Mivel jómagam is az első beköltözők között voltam, pártoltam a kezdeményezést.
 – A kísérlet bevált…
– Feltétlenül. Sőt, az idők folyamán a kiteljesedésről a program gazdagodásáról beszélhetünk, szóba sem került a bezárás. Rendezvényünk Újpest egészéről és határon túlról is vonzza az érdeklődőket. S, ha a titkáról kérdezett, egyszerű a válasz: minden korosztály megtalálja a kedvére valót. Az is, aki szeret mozogni, futni, tekerni az is, aki a padon üldögélve gyönyörködik a sokaságban, és aki kulturális programokra vágyik, szintúgy. Igazi közösségi, család program.
– Mivel készülnek május 7-re?
– Korán lesz ébresztő. Bár még nyitott a sportiroda a nevezésekre, a mai nappal (május 2. a szerk) már elértük a háromezres nevezési számot. Sokan leszünk az biztos. Az intézményeket vélhetően doppingolja, hogy a legtöbb indulót nevező ovi, iskola – az őszi forduló után – értékes sportszervásárlási utalványokat kaphat. Mert azt már az óvodás is tudja Újpesten, hogy ősszel ismét lesz sportfesztivál. A tombolán értékes ajándéktárgyakat sorsolunk ki, a fődíj most is egy szép kerékpár. A sorsoláson a fesztivál fővédnöke, Wintermantel Zsolt polgármester úr, és jómagam gratulálunk majd a nyerteseknek.
– Délután a pihenésé és a kulturális programoké…
Sztárparádét ígérhetek, például a megasztáros Tolvai Renátát, Kökény Attilát, a mindig szívesen látott United zenekart, vagy Kovács András Pétert. Az ÁMK körei ez alkalommal is színpadra lépnek. Lesz lufihajtogató bohóc, kézműves foglalkozás, és számítunk a segítőkészségre is, a Vöröskereszt most is véradásra buzdít, velünk együtt.

B. K