•  
  •  
  •  

Málnahabos kevert süti
2 pohár kefir
2 pohár liszt
2 pohár búzakorpa
2 pohár cukor
1 pohár olaj
3 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
20 dkg málna
A hozzávalókat összedolgozzuk (a málnát a végén keverjük hozzá óvatosan), margarinnal kikent és kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kb 180 fokon 40 perc.
Elkészítjük a málnahabot 1 doboz cukrásztejszínt elturmixolunk 30 dkg málnával és 1 csomag vaníliás cukorral. Amikor kihűlt a sütemény, rákenjük a habot, majd a hűtőbe tesszük. Fogyaszthatjuk úgy is, hogy a felszeletelt sütihez tesszük a málnás habot.

Fahéjas, málnás süti
40 dkg liszt
40 dkg porcukor
4 db tojás
10 dkg vaj
10 dkg darált dió
70 dkg málna
1 csomag sütőpor
2 mokkás kanál fahéj
A tojások sárgáját, a vajat, és a porcukrot habosra kikeverjük. A lisztet, sütőport, fahéjat, diót összekeverjük, és a vajas keverékhez hozzáadjuk. A tojások felvert habját beleforgatjuk felváltva a málnával. Margarinnal kikent tepsibe öntjük, és közepes lángon kb. 30 percig sütjük.

Málnás öntött keksz

50 dkg málna
10 dkg méz
4 dl tejföl
1 dl cukrász tejszín
1 csomag vaníliás cukor
A hozzávalókat összekeverjük. 40 dkg háztartási kekszből lerakunk egy sort mély tálba, majd bőven teszünk a tetejére a málnás keverékből. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak. A tetejére málnás keverék kerüljön. A hűtőbe tesszük egy napig, akkor megpuhul a keksz.

Jó étvágyat!
Lettner Annamária, dietetikus