Már 9,2 méter magas a védvonal

  •  
  •  
  •  

Újpesten várhatóan vasárnap tetőzik az ár. A helyi Védelmi Bizottság folyamatosan ülésezik. A Népszigetet evakuálják. Várják az önkénteseket, de egyelőre nem szükséges bevetni őket. Friss hírek folyamatosan.

Ma délután három órakor dr. Balogh Szilvia, újpesti kormányhivatal-vezető, Wintermantel Zsolt polgármester,  dr. Tahon Róbert jegyző, és Cserna Sándor közbiztonsági referens a helyszínen tekintette meg az újpesti árvízi védekezés előkészületi munkáit.

Újpesten a teljes védelmi vonalon kilenc méteres árhullámig védenek az árvízvédelmi létesítmények. Az előrejelzések szerint Újpesten várhatóan vasárnap este 10 óra körül, tetőzik az árhullám,  8,75-ös szinten.

Az Újpesti Helyi Védelmi bizottság elrendelte a teljes Népsziget kiürítését.

Önkéntes munkára egyelőre nincs szükség, azonban lehet regisztrálni, ha mégis szükség lenne rá az arviz@ujpest.hu e-mail címen.

Aki a városrészen kívül, Budapest más területein vagy a környező településeken szeretne önkéntesnek jelentkezni, a Katasztrófavédelem központi regisztrációs címén (http://fovaros.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=regisztracio&eid=2) teheti meg.

Az árvízzel kapcsolatos összes hír megtalálható a www.ujpest.hu/arviz2013 linkre kattintva!