Már a felnőttek közt versenyez Tóth Ivett

  •  
  •  
  •  

Első felnőtt versenyén vehetett részt Nizzában és a hatodik helyen végzett a 17 éves Tóth Ivett, akinek rövid kűrje olyan jól sikerült, hogy a szervezők kérésére a gálán is bemutatta. A 2018-as olimpiára készülő műkorcsolyázó előtt két komoly verseny áll, a januári kontinensviadal és a márciusi világbajnokság, célja, hogy kvótát szerezzen a pjongcsangi játékokra.

A 17 éves sportoló kedden az M4 Sport Sportreggeli című műsorában beszélt arról, hogy junior versenyeken már nem indul, s szeretne jól szerepelni a január végi felnőtt Európa-bajnokságon és a március végi világbajnokságon. Utóbbi eseményen lehet kvótát szerezni a pjongcsangi játékokra.

„A felkészülés során az volt a cél, hogy fejlődjek a programkomponensekben, az érdemkorcsolyázásban, és a szezon első két versenye alapján úgy tűnik, ez sikerült” – nyilatkozott Tóth Ivett, aki az elmúlt hétvégén hatodik lett a nizzai nemzetközi viadalon.

„Jelenleg 50-60 százalékos állapotban vagyok, a tökéletes program általában akkor szokott összejönni, amikor a szezon vége felé járunk, és több ugrás van a lábamban” – mondta Tóth Ivett, akinek edzője a 2004-ben Eb-győztes Gór-Sebestyén Júlia, idei programjait pedig Benoit Richaud korábbi francia jégtáncos állította össze.

Ivett kihagyja a soron következő junior vb-t, mert az Tajvanban lesz március közepén, és körülbelül egy héttel később rendezik Helsinkiben a felnőtt vb-t. Nem lesz könnyű dolga a finn fővárosban, de ha jól sikerült a felkészülése, akkor a 15-20. hely között végezhet, az pedig elég lehet a pjongcsangi induláshoz.

Újpest Önkormányzata 2015-ben az Újpest Kiváló Diáksportolója Díj kategóriában kitüntette a Babits Mihály Gimnázium tanuló Tóth Ivettet.