Már alig várom az újpesti fellépést

  •  
  •  
  •  

Brasch Bence alig három éve tűnt fel a hazai könnyűzenei élet horizontján. A 2009-es Csillag születik hozta meg számára az ismertséget, annak ellenére, hogy Bence már hatéves korában énekléssel foglalkozott. Az ifjú tehetség május 28-án, az első Újpesti Családi Napon az újpesti rajongókat szórakoztatja majd.

– Mosonmagyaróvári születésű lévén mennyire volt nehéz megszokni a fővárost?
– Eleinte nagyon furcsa volt. Amikor bejutottam a Csillag születik döntőjébe, úgy döntöttem, nem ingázom tovább. Ha valaki komolyan akar foglalkozni a munkájával – márpedig én ilyen vagyok – nem engedheti meg magának, hogy folyton távol legyen és utazgatással pazarolja az idejét. Már másfél éve lakom Budapesten, ezalatt azért beleszoktam a nagyvárosi létbe. Szeretek itt élni. Imádom a város pezsgését, a nyüzsgést, hogy itt soha nem unatkozik az ember.

– Azért egy darabig nem találtad a helyed a hírek szerint…
– Az eredeti elképzelésem nem jött össze, külső körülmények miatt, azért kezdetben a menedzseremnél laktam. Aztán összeköltöztem két egykori gimis osztálytársammal, akiknél az albérletben felszabadult egy hely. Ma már SP-vel és Fluor Tomival lakom egy fedél alatt.

– Egy ilyen társaság már önmagában is nagyon bulis hétköznapokat feltételez.
– Nem vagyok bulizós alkat. Viszont, ha az lennék, se jutna rá időm, annyi az elfoglaltságom. Szerencsére! Nagyon kevés szabadidőm van, de engem a munka kapcsol ki. Azt gondolom, csak azzal alapozhatom meg a jövőmet, ha most mindent alárendelek a tanulásnak és a munkának. Rendszeresen vannak fellépéseim, épp mostanában készül el az új klipem, operettet tanulok, és még a szinkronizálásba is belevágtam.

– Nocsak! A dalt felváltotta a próza? Éneklés helyett, hamarosan mondjuk Green dokinak kölcsönzöd a hangod?
– Remélem. Bár a szinkronnal is úgy vagyok, hogy az alapoktól akarom kezdeni. Már most is járok szinkronizálni, de még csak úgynevezett „tömeghang” vagyok. Ez viszont nagyon jó arra, hogy gyakorlatot szerezzek. Egyébként a próza valóban nem áll messze tőlem. A Merlin Színházban például kaptam egy kisebb szerepet a Csendestárs című darabban.

– Első lemezed több mint 22 ezer példányban kelt el, ami manapság igencsak figyelemreméltó eredmény. Ezen kívül Bravo Otto díjad van, és a Comet Gálán is szereplésre kértek fel. Ilyen kezdet után csak nem hagyod abba máris a zenélést?
– Dehogy. Amint említettem, épp most készült el új klipem, és nemrég került piacra új dalom is. Mondjuk, nagylemezt egyelőre ne várjanak tőlem, de egy 4-5 dalt tartalmazó maxira számíthatnak a rajongók hamarosan. Újpesten ízelítőt is kaphatnak ebből, hiszen a fellépésen többek között ezeket az új dalokat is előadom majd, és persze megmutatok néhányat a kedvenceim közül is. Már alig várom.

(Hámori László)