Már csak két hét

  •  
  •  
  •  

Mint ahogy a téren is látható, megkezdődtek az utcabútorok, mobiliák (szemetesek, ivókutak, biciklitárolók, stb.) telepítése.
A felújított Főtéren több féle pad került kihelyezésre. A Károlyi szoborparkban és a vízi játékok környezetében telepített padok (fémszerkezet és faborítás), míg a Trombita téren és a Piac sétányon épített utcabútorok (kőlábazat és fa ülő rész) találhatók.

Ivókutak kerülnek kihelyezésre a vízi játékok és a piac közötti területre, valamint a Katolikus templom mellé és az épülő Pergolához. 
 
Folytatódnak a növények telepítései is. A Károlyi szoborpark déli oldalán, valamint a Károlyi u-ban a Református templom előtt már láthatóak az újonnan ültetett gömbkőrisfák.
Helyszínen vannak már a telepítésre kerülő cserjék is.
 
A piac sétányi vízi játékokat és a Trombita téri csobogókat működtető gépészeti berendezések vízpróbái is megkezdődtek.
 
A Városháza épülete előtt létesítendő zöld terület kialakítása még folyamatban van. Az épület előtti parkoló elkészült, az üzemeltetésére szolgáló ún. süllyedő pollerek próbái folyamatosak.
 
 
Bíró Antalné a Károlyi szoborpark új padján ülve szívesen osztotta meg velünk a véleményét:
-1960-óta lakom Újpesten, ide jöttem férjhez. Most éppen egy ismerősömre várok. Megbeszéltük , a padok egyikén fogom várni. Nagyon jó találkozóhely lett a tér. A piac mögötti lakótelep, és a tér új házai is „megérdemlik”, hogy az utca folytatása is méltó legyen lakóhelyükhöz. Örülök ,hogy a padokon ülve szemlélődni lehet, a piaci büfésoron ki lehet ülni nyáron . Óvónőként dolgoztam, az Aradi óvoda vezetőjeként mentem nyugdíjba. Az jutott eszembe, ha a mostani óvodások és óvó nénik piaci körsétára mennek, biztonságos és szép környezetben tehetik azt. Ezeken a nagy padokon egy egész ovis csoport is elfér majd, ha megpihennek.
 
A Duna sétány irányából érkező csinos fiatal hölgy zöldalmáért ment a piacra. Tóth Virág úgy véli szép és rendezett az út, bár a keramitos parkoló – mi tagadás – elüt az új járólapoktól: -Hallottam, hogy lesznek kulturális programok, egyetemistaként minden bizonnyal nyomon követem majd azokat. -folytatja. – Nemcsak a belvárosi fesztiválok lehetnek vonzóak az én korosztályomnak. A Károlyi szoborparkból kivágott cserjék nekem hiányoznak. Levegős lett a tér, szép a fű, de remélem színes virágokkal, bokrokkal még feldíszítik, számomra úgy lenne az igazi. 
 
Dobsa Dezső a babakocsiban szundító kétéves Erikkel és párjával, Kiss Andreával jött a piacsétányon:
-Éppen az ebédet fejeztük be, nagyon kellemes környezetben. Dunakeszin lakunk – sorolja a családfő -, de örülünk, hogy szép lett a városközpont. Gyakran vásárolunk itt, Andrea ugyanis újpesti lány, megszokta és igényli is a piac nyújtotta lehetőségeket. Óriási a változás- folytatja Andrea, bármikor szívesen visszajönnék Újpestre lakni. Ez még a jövő zenéje, de addig a piac a lehetséges indok a gyakori visszatérésre. A nagylányom a JMK - óvodába járt, nemrégiben arra jártunk és láttuk: megújult az is.