Már csarnokban is futballozhatnak a gyerekek

  •  
  •  
  •  

A Káposztásmegyeri Sport Klub és a Limes SE gyümölcsöző együttműködéséből jött létre újpest legfiatalabb szakosztálya, amely már az idei szezonban KSK-Limes SE néven már meg is jelent a hazai futsal-sport palettáján.

– A 2013/2014-es bajnoki évben két korosztállyal indultunk – mondta Sárai Zoltán szakosztály-igazgató.  – Az U11 és U13-as csapatainkkal a BLSZ korosztályos bajnokságában szerepelnek a gyerekeink. Nagy öröm, mert eddig még nem volt, hogy már nekik, a legfiatalabbaknak is rendeznek bajnokságot.

A Káposztásmegyeri Sport Klubban eddig is foglalkoztak a futballozni vágyó gyerekekkel, de bizony nagy gondot jelentett, hogy télvíz idején nem igazán tudtak teremben gyakorolni a srácok.

– Ez a gond már a múlté, hiszen a Fóti úti teremben minden igényt kielégítő körülmények között edzhetnek illetve meccselhetnek a csapataink – folytatta Sárai Zoltán. – Természetesen, amint az idő ismét jobbra fordul, újra lesz edzés és mérkőzés a káposztásmegyeri műfüves pályánkon is.

Az ifjú focisták közül többen évek óta futsaloztak a KSK színeiben, így számukra már nem ismeretlen a labdarúgás egyre népszerűbbé váló szakága.

– A híres mosodás, Minarik Ede óta tudjuk, hogy „kell egy csapat”. De, hogyan talált egymásra a két klub?

– A futsalhoz valóban kell csapat, meg labda és terem. Nos, nekünk, a KSK-nak, van csapatunk, labdánk, de termünk nincs. Kerestük a lehetőséget, és szerencsére a Limes SE vezetője nyitott volt, így nem volt nehéz megállapodnunk illetve megalakítanunk a KSK-Limes SE futsal szakosztályát. Most már nincs más dolgunk, hogy az edzőink Lajkó Ferenc és Takó Csaba irányításával egyre több gyerekkel szerettessük meg a futsalt.

(GG)