Már nem Bartha Csaba az Újpest ügyvezetője

  •  
  •  
  •  

A Nemzeti Sport információi szerint már nem Bartha Csaba az Újpest ügyvezetője. Egyelőre nem tudni, hogy a sportvezető saját maga adta be a lemondását vagy kirúgták.

Az utóbbi napok történéseinek ismeretében nem meglepő dolog történt Újpesten. Távozott az ügyvezető Bartha Csaba, aki mindössze július 1-től látta el feladatát a lila-fehér klubnál.

Az Újpest a kritikán aluli szezonkezdet (négy meccs, nulla pont és nulla szerzett gól) után menesztette a csapat vezetőedzőjét, Mészöly Gézát. A Nemzeti Sport Online úgy tudja, hogy Leo Beenhakker sportigazgató szerette volna mindenképpen kirúgni a vezetőedzőt, amivel Bartha nem értett egyet. Ez is állhat a dolgok hátterében.

Újpesten tehát nagyon kusza helyzet alakult ki, amelyet az sem könnyített meg, hogy a rendőrség korábban előállította Tolnai Sándort, az Újpest FC tulajdonosát. Az üzletembert különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó csalás és más bűntettek gyanújával hallgatták ki, ám később szabadlábra helyezték.

Bartha Csaba Csehi Istvánt váltotta július elsején az Újpest ügyvezetői posztján – feladata a kinevezését bejelentő közlemény szerint „a csapatot működtető kft. menedzsmentjének irányítása, illetve a sportszakmai feladatok támogatása, ellenőrzése” volt.

Bartha 2009 januárjától 2011 januárjáig dolgozott a DVSC sportigazgatójaként. A hajdúsági klub hivatalos tájékoztatása szerint a sportvezető maga döntött úgy, hogy távozik Debrecenből és visszatér a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karára, ahol korábban egyetemi tanárként dolgozott.

Bartha korábban erőnléti edzőként is tevékenykedett, 2008-ban tagja volt a Vasas szakmai stábjának.