Már pattog a labda a műfüves pályán

  •  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzata újra bizonyította elkötelezettségét a kerületi sportélet fejlesztése ügyében. A közelmúltban hat, úgynevezett Ovi-Foci pályát avattak újpesti óvodákban, a Bene Ferenc Általános Iskola pedig egy szabvány méretű kézilabda pályával gazdagodott.

A legújabb siker, a Babits Mihály Gimnázium és Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két tanítási Nyelvű Általános Iskola területén megépített műfüves sportpálya, amelyet ezen a héten, kedden adott át Wintermantel Zsolt és a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében, Mészöly Kálmán, egykori világválogatott labdarúgó.

Újpest Önkormányzata pályázatot adott be az MLSZ által kiírt műfüves pályaépítési akcióra – mondta dr. Tahon Róbert jegyző. – A kiírásnak minden szempontból megfelelt a benyújtott pályázati anyagunk, így lehetőség nyílt a pályaépítésre, amely 24,6 millió forintba került, ebből az önkormányzat 17.2 milliót pályázaton nyert el, amelyhez 7,4 millió önrészt biztosított.

A műfüves pálya működtetésébe az Újpesti TE-t is bevonta a kerület. Nem titkolt szándék, hogy sportszakmai segítséget várnak a nagy múltú egyesülettől. Az önkormányzat célja a futball népszerűsítése, a sportolási lehetőség kiszélesítése, az iskolai labdarúgóversenyek bővítése és az újpesti utánpótlás-nevelés támogatása.

Mészöly Kálmán, az MLSZ nevében köszönetét fejezte ki Újpest Önkormányzatának, és mint mondta, reméli, hogy számtalan tehetség kerül ki a pályáról és ennek köszönhetően a magyar labdarúgás is gazdagodik.

(gergely)